Mainos

Juhannuksen jättiseuranta: Miehen epäillään hukkuneen Kajaanissa, rautatieliikenteessä huomattavia viivästyksiä

0:46

Juhannus on taas täällä! MTV Uutiset seuraa hetki hetkeltä ja tapahtuma tapahtumalta keskikesän juhlan käänteitä tässä artikkelissa.

Pääkuvan video: Lasten juhannuskokko syttyi alkuillasta Helsingin Seurasaaressa.

Sunnuntai 24. kesäkuuta

Kello 22:27: Pelastuslaitos epäilee miehen vajonneen pinnan alle Kajaanissa. Tilanne on vielä mysteeri, sillä kukaan ei ole nähnyt tapausta. Palomestari Heikki Piirainen kertoo STT:lle, että rannassa on miehen vaatteita ja omaisuutta. Sukeltajat etsivät ihmistä vedestä Kajaaninjoesta. Sivulliset soittivat hätäkeskukseen löytyneiden vaatteiden takia noin puoli kymmenen aikaan sunnuntai-iltana.

Kello 20:15: Juhannuksen paluuliikenne on rauhoittumassa maanteillä. Tieliikennekeskuksesta arvioidaan, että liikenne jatkuu normaalisunnuntaita vilkkaampana kuitenkin vielä noin tunnin.

Tänäkin vuonna ruuhkaisinta on ollut vitos- ja ysiteillä. Viitostiellä tilanne on pahin Lahden ja Mikkelin välillä, ysitiellä puolestaan Tampereen ja Jyväskylän välillä.

Vakavilta onnettomuuksilta on maanteillä tänään vältytty.

Raiteilla liikenne takkuaa Jyväskylässä iltapäivällä sattuneen sähköratavaurion vuoksi. VR kehottaa matkustajia varautumaan suuriin myöhästymisiin. Rataliikennekeskus arvioi alkuillasta, että sähköratavika saadaan korjattua huomisaamuna kello kuuteen mennessä.

Kello 19:55: Juhannuksena on hukkunut tiettävästi 2 ihmistä. Iäkäs nainen hukkui torstaina Jalasjärvellä. Rantasalmella miehen epäillään hukkuneen veneen kaaduttua. Miehen etsinnät ovat vielä käynnissä. Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton arvion mukaan 2 hukkunutta on viime juhannuksiin verrattuna vähän

Kello 17:55: Sulkavalla Lajunsalmella kilpavenetyyppisen veneen takaevä on katkennut ajon aikana ja heittänyt veneen katolleen. Sivullinen avusti kuljettajan rantaan ja pelastuslaitoksen ensihoitoyksikkö tarkasti veneilijän kunnon. Pelastuslaitos pyrkii kääntämään veneen ja hinaamaan rantaan. Asiasta tiedotti Etelä-Savon Pelastuslaitos.

16:55: Jyväskylässä on häiriö rautieliikenteessä. Asiasta tiedottaa Liikennevirasto. Sähköratavaurion takia henkilöliikenteen junat korvataan linja-autoilla Hankasalmen ja Jämsän välillä.Alustavien tietojen mukaan sähköradan ajolangat putosivat alas kiskoille.

VR ilmoittaa, että junamatkustajien on syytä varautua tänään suuriin myöhästymisiin muuallakin.

Koska rautateillä on juhannuksen takia selvästi normaalia sunnuntaita enemmän matkustajia, ruuhkia saattaa syntyä junien lisäksi rautatieasemille.

Kello 16: 43: Juhannuksen paluuliikenne on nyt vilkkaimmillaan. Valtakunnallisesta tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että vitostiellä ja valtatie 9:llä liikenne on jonoutunut ja pysähtelee paikoin.

Vitostiellä tilanne on pahin Lahden ja Mikkelin välillä, noin 20 kilometrin matkalla Mäntyharjun Koirakiven ja Heinolan Koskenmyllyn liittymän välillä.

Valtatie 9:llä liikenne on hitainta Tampereen ja Jyväskylän välillä. Tarkempi paikka on Kangasalan Suinulan ja Tampereen Alasjärven liittymän välillä.

Kello 16:25: Oulussa Pohjantiellä on tapahtunut liikenneonnettomuus. Oulun hätäkeskus kertoo tiedotteessaan, että etelään matkannut citymaasturi ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä tien oikealle puolelle ojaan ja pyörähti katon kautta ympäri. Autossa oli 3 ihmistä, joista yksi on loukkaantunut vakavammin. Hänet on kuljetettu jatkohoitoon.

Kello 11.21: Juhannuksen vietto on jatkunut suhteellisen rauhallisena lauantaipäivän ja sunnuntain vastaisen yön aikana, kerrotaan poliisin tilannekeskuksista eri puolilta Suomea.

Muun muassa pahoinpitelyt ja rattijuopumukset ovat tuoneet tehtäviä poliisille, mutta kokonaisuudessaan juhannuksen arvioidaan sujuneen rauhallisesti viileän sään vuoksi.

Toistaiseksi ei ole raportoitu varmistuneista hukkumistapauksista juhannuksena. Itä-Suomen poliisi kertoi sunnuntaiaamuna, että juhannusaattona hukkuneeksi epäillyn miehen etsinnät jatkuvat yhä Rantasalmella Etelä-Savossa.

Kello 8.08: Kotkassa paloi viime yönä puurakenteinen omakotitalo. Kukaan ei loukkaantunut palossa. Talossa ei ollut asukkaita. 

Palon syttymissyytä ei tiedetä. Palo on nyt sammutettu ja pelastuslaitoksen yksiköt ovat poistuneet paikalta.

Kello 7.17: Kaksi venettä törmäsi toisiinsa Rantasalmella Etelä-Savossa varhain tänä aamuna.

Turma sattui Haukivedellä Linnansaaren eteläpuolella. Pelastuslaitoksen mukaan veneissä oli yhteensä 14 henkilöä. Kaikki pääsivät omin avuin lähistöllä olevan pienen Kortesaaren edustalla oleville rantakiville. Ensihoitajat kuljettivat osan henkilöistä hoitoon.

Kyseessä on jo toinen veneturma Rantasalmella tämän juhannuksen aikana. Juhannusaattona vene upposi Rantasalmella ja 13 ihmistä joutui veden varaan.

Kello 5.43: Juhannuksen paluuliikenne on vilkkaimmillaan tänään iltapäivällä, arvioidaan valtakunnallisesta tieliikennekeskuksesta.

Tampereen ja Lahden eteläpuolella on ruuhkaisinta noin kello 16–18, mutta esimerkiksi Oulun korkeudella moni lähtee kotimatkalle jo aamulla.

Pahimmat ruuhkapaikat ovat tieliikennekeskuksen mukaan samat kuin juhannuksen menoliikenteessäkin. Jonoihin kannattaa varautua ainakin Valtatie 9:llä Oriveden ja Tampereen välillä sekä Nelostiellä Jyväskylän ja Heinolan välillä.

Lauantai 23. kesäkuuta

Kello 23:25: Pauliina-myrskyn takia juhannusaattona polttamatta jääneitä kokkoja on tuikattu tuleen tänään, mikä on säikyttänyt sivullisia soittamaan hälytysnumeroon. Haminassa eilen polttokieltoon joutunut suuri kokko puolestaan oli sytytetty luvatta. Sankka savupatsas herätti huomiota alueella.

Sähkökatkot on saatu korjatuksi lähes tyystin. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan kello 21.20 katkoja oli enää 25 kotitaloudessa 5 kunnassa.

Poliisin mukaan monin paikoin on ollut tänään yllättävänkin rauhallista. Itä-Suomen poliisilaitoksen komisario Pekka Koistisen mukaan monet tehtävät ovat sopineet hyvin juhannusteemaan. Alueella on ollut useita ilmoituksia rattijuopumuksista sekä vesistöön ja päihtymykseen liittyviä tehtäviä.

– Osa on eksyksissä ja osa tappelee, Koistinen kuvailee

Kello 21:50: Kirkon katolle kiivenneet nuoret aiheuttivat pelastuslaitokselle hälytyksen Kaarinassa Voudinkadulla. Turun hätäkeskuksesta kerrotaan, että nuoret olivat kuitenkin laskeutuneet itse alas katolta alas ennen pelastuslaitoksen paikalle tuloa eikä pelastuslaitokselle ollut paikalla tehtävää.

Kello 20:50: Kokkolassa Indolan teollisuusalueella on ollut tulipalo noin 1 000 neliön kokoisessa korjaamohallissa. Tehtävään hälytettiin pelastusyksiköitä Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta 6 eri paloasemalta. Palo saatiin ensimmäisen puolen tunnin aikana hallintaan. Kukaan ei loukkaantunut palossa. Asiasta tiedotti Vaasan hätäkeskus.

Kello 17:44: Orimattilassa Kadonnut 67-vuotias nainen on löytynyt yleisövihjeen perusteella. Hämeen poliisi kiittää havainnosta.

Kello 17:27: 67-vuotias nainen on kadonnut Orimattilassa iltapäivällä Koivulan asuinalueella. Nainen on 165 senttiä pitkä ja hänellä ovat yllään oranssi huppari, jonka alla valkoraitainen paita, ja punaiset caprihousut. Tuntomerkkeihin sopivista henkilöistä tehdyistä havainnoista pyydetään ottamaan yhteyttä hätänumeroon 112.

Kello 17:07: Utajärvellä noin viisimetrinen purjevene on kaatunut iltapäivällä kello neljän jälkeen ja sen kuljettaja joutunut vedenvaraan. Oulun hätäkeskuksesta kerrotaan, että yksi ihminen oli ollut purjehtimassa Ahmajärvellä, kun tuuli oli yllättänyt ja vene kaatunut. Purjehtija pääsi omatoimisesti rantaan, mutta naapuri oli nähnyt kaatuneen veneen ja soitti hätänumeroon.

Kello 16:10: Kovien tuulenpuuskien aiheuttamia sähkökatkoja on enää vajaalla 300 kotitaloudella. Valtaosa sähkökatkoista sijoittuu maan itäosiin, muun muassa Pieksämäelle, Ruokolahdelle ja Tohmajärvelle.

Eilisiltana sähköt olivat poikki enimmillään yli 25 000 kotitaloudelta eri puolilla Suomea. Yön ja aamun aikana sähkökatkojen määrä vähentyi nopeasti.

Kello 14.32: Länsi-Suomen merivartiosto kertoo MTV:lle, että tuulisesta ja sateisesta säästä huolimatta merivartiostolla oli juhannusaattona useita tehtäviä, joista kolme luokiteltiin hätätilanteeksi. 

Vesiltä tavattiin myös muutama alkoholia nauttinut henkilö. Merivartioston meripelastusjohtaja Petri Kippola kertoo, että tämän päivän aikana on odotettavissa enemmän ruorijuopumustapauksia, sillä sää on selkeytynyt ja meriliikenteen odotetaan vilkastuvan.

– Meillä on tehovalvonta käytössä, joten korkatkaa vasta rannalla, Kippola varoittaa.

Kello 11.21: Juhannusaaton myrsky kaatoi suurehkon koivun kävelytielle Haarajoella Järvenpäässä. 

Kello 10.09: Kovien tuulenpuuskien aiheuttamia sähkökatkoja on yhä noin 4 000 kotitaloudella. Valtaosa sähkökatkoista sijoittuu maan itäosiin, muun muassa Lappeenrantaan, Ruokolahdelle, Joutsaan ja Mikkeliin.

Eilen illalla sähköt olivat poikki enimmillään yli 25 000 kotitaloudelta eri puolilla Suomea. Yön ja aamun aikana sähkökatkojen määrä on vähentynyt nopeasti.

Kello 8.44: Juhannuksen sää jatkuu tänään viileänä koko maassa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Jyväskylästä pohjoiseen tulee yhä kuurottaista tai jatkuvampaa sadetta. Matalapaineen alue liikkuu vähitellen kohti pohjoista, ja sää selkenee iltaa kohti.

Foreca kertoo Ilmatieteen laitoksen tapaan viileän sään jatkuvan. 

Etelässä juhannuspäivää vietetään enimmäkseen poutaisessa säässä.
Maan etelä- ja itäosissa lämpötilat ovat 16–17 asteen tienoilla.

Pohjoisempana jäädään 12–15 asteeseen.
Kovia tuulenpuuskia voi esiintyä paikallisesti lähinnä maan itäosissa.

Kello 8.27: Kova tuuli ja myrsky ovat aiheuttaneet tuhoa juhannuspäivän vastaisena yönä. Aamulla hieman ennen kello puoli yhdeksää sähköttömiä kotitalouksia oli lähes 4 000 noin 40 paikkakunnalla.

Tuulen ja myrskyn aiheuttamat tuhot ovat työllistäneet myös pelastuslaitosta. Esimerkiksi Etelä-Savon pelastuslaitoksen alueella oli perjantain puolen päivän ja puolen yön välisenä aikana yhteensä 57 myrskyn tai tuulen aiheuttamaa tehtävää. Lisäksi pelastuslaitos on saanut ilmoituksia tulipaloista, mutta henkilövahinkoja ei ole tiettävästi tullut. Myös juhannuskokkoja on luultu tulipaloiksi ja niistä on tehty ilmoituksia pelastuslaitokselle.

Joitakin ihmisiä on lisäksi pelastettu vedenvarasta. Simossa Meri-Lapissa ohikulkija puolestaan luuli mallinuken jalkaa veden varaan joutuneeksi ihmiseksi ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle. 

Kello 6.55: Juhannus on lähtenyt käyntiin rauhallisesti. Poliisin tilannekeskuksista ympäri Suomea kerrotaan, että perjantain ja lauantain välinen yö on ollut tavallista viikonloppua vastaava tai rauhallisempi. Hukkuneista ei ole vielä raportoitu, mutta yhden miehen epäillään hukkuneen Rantasalmella Etelä-Savossa veneen upottua eilen alkuillasta.

Poliisin hälytystehtävät ovat olleet yön aikana samanlaisia kuin tavanomaisena viikonloppuna. Tehtävät ovat liittyneet ratti- ja ruorijuoppoihin, tappeluihin, pahoinpitelyihin, meluisiin juhliin ja muuhun häiriökäyttäytymiseen. Lounais-Suomessa poliisi on saanut lisäksi hälytyksiä monista itsetuhoisista ihmisistä.

Pohjanmaalla taas rattijuoppoja on ollut tavallista viikonloppua enemmän.

Kello 6.45: Tuusulassa pakettiauto suistui juhannusyönä ojaan tie 45:llä Rusutjärven kohdalla. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta klo 5.17. 

Yksin autossa ollut kuljettaja loukkaantui lievästi ja hänet 
kuljetettiin sairaalahoitoon. Poliisi selvittää onnettomuuden syytä.


Juhannusaatto työllisti pelastuslaitosta yhteensä 50 kertaa, joista 
erilaisia myrskyvahinkoja oli 37 ja muita tehtäviä 13 kappaletta, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tiedotteessa. 

Kello 5.07: Voimakkaan tuulen takia sähköt ovat edelleen poikki monesta kotitaloudesta. Juhannuspäivänä puoli viiden aikaan aamulla sähköt olivat poikki noin 7 000 kotitaloudelta, ilmenee Energiateollisuuden sähkökatkokartasta. Sähköjä oli poikki reilulla 50 paikkakunnalla.

Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksen Etelä-Karjalaan, Etelä-Savoon, Pohjois-Savoon, Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen.

Perjantai 22. kesäkuuta

Kello 23:52:  Yhden ihmisen epäillään hukkuneen veneen upottua Etelä-Savossa Rantasalmella. Uponneen veneen perässä tullut veneilijä pelasti poliisin mukaan 12 ihmistä veden varasta ja kuljetti heidät lähimpään rantaan. Pelastuslaitoksen sukeltajat ovat etsineen kateisiin jäänyttä ihmistä illan aikana tuloksetta. Poliisi jatkaa kadonneen etsintää. 

Kello 23:50: Moottoripyöräilijä on ajanut päin tielle kaatunutta puuta Juvalla Etelä-Savossa illalla yhdeksän jälkeen. Onnettomuus tapahtui Sulkavantiellä. Etelä-Savon pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan, että kuski ei loukkaantunut vakavasti. Pelastuslaitos raivasi puun pois.

Kello 23:32:Sähkökatkot riivaavat edelleen juhannuksen viettäjiä eri puolilla maata. Nyt sähköttömiä talouksia on noin 20 000 noin 70 kunnassa. Sähköjä ovat katkoneet kovat ja puuskittaiset tuulet, joiden ennustetaan jatkuvan osassa maata vielä huomenna juhannuspäivänäkin.

Kello 23:30: Kirkkonummella kesämökin sauna on palanut käyttökelvottomaksi. Tulipalo levisi myös vanhasta grillikatoksesta tehtyyn poreammeeseen, joka sekin paloi käyttökelvottomaksi. Asiasta kertoo Keravan hätäkeskus.

Kello 22:50: Heinävedellä Etelä-Savossa on sattunut liikenneonnettomuus. Asiasta tiedottaa Kuopion hätäkeskus. Onnettomuus on tapahtunut Viitalahdentiellä.

Kello 22:00: Yksi ihminen on yhä kateissa Etelä-Savossa Rantasalmella veneen upottua. Palomestari Jarno Laikolan mukaan etsinnät jatkuvat nyt poliisijohtoisesti. Hälytys onnettomuuspaikalle tuli seitsemän jälkeen illalla.

Kello 21:02: Puuskainen tuuli on vaikeuttanut tänään juhannuskokkojen sytyttämistä eri puolilla maata. Helsingissä Seurasaaressa roihuaa tänään montakin kokkoa, muun muassa tukkilaisten lauttakokko, virolainen tynnyrikokko ja inkeriläinen rattaanpyöräkokko. Pienin kokoista, lasten kokko, syttyi iltakuuden jälkeen meressä seilaavalle lautalle.

Pelastuslaitos kehottaa kaikkia kokon sytyttäjiä varovaisuuteen illan aikana. Kova ja puuskittainen tuuli voi kaataa kokon ja levittää tulen ympäristöön. Kokkoa ei saa jättää valvomatta ennen sammumista, sillä tuuli voi levittää nopeasti kipinöitä maastoon. Kokko pitää aina sammuttaa vedellä.

Kello 21:00: Rantasalmen Parkunselällä Etelä-Savossa on uponnut vene. 12 ihmistä on pelastettu vedestä. Yksi ihminen on tämänhetkisten tietojen mukaan kateissa. Etsinnät ovat käynnissä. Asiasta tiedottaa Kuopion hätäkeskus.

Kello 20:25: Rantasalmella Etelä-Savossa iso vene on kaatunut ja uponnut. Asiasta tiedottaa Kuopion hätäkeskus. Pelastustoimet onnettomuuspaikalla ovat vielä käynnissä.

Kello 19:18: Juhannuksen menoliikenne on hiljentynyt koko maassa. Asiasta kertoo valtakunnallinen tieliikennekeskus. Vakavilta kolareilta on tiettävästi vältytty. Juhannuksen paluuliikenteen vilkkaimmaksi päiväksi muodostunee sunnuntai. Tieliikennekeskuksesta Tampereelta arvioidaan, että paluuliikenne jää jonkin verran hiljaisemmaksi kuin menoliikenne oli, koska moni aloittaa keskikesän juhlan jälkeen loman ja jää siten palaamatta kesälaitumilta Etelä-Suomeen.

Kello 19:10: Puumalan Luotolahdentiellä noin 30 neliömetrin kokoinen saunarakennus on syttynyt palamaan vähän ennen iltaseitsemää lämmittämisen yhteydessä. Palo oli levinnyt hieman myös maastoon. Pelastuslaitos sammuttaa palon, eikä se ole enää vaarassa levitä. Etelä-Savon Pelastuslaitokselta arvioidaan, että sammutustöissä menee noin tunti.

Kello 18:17: Mikkelissä Järvipelastajat ovat noukkineet 3 tuuliajolle jäänyttä veneilijää turvaan veden armoilta. Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan, että Mikkelin Luonterissa veneilijöiden soutuveneestä oli katkennut airo, jolloin seurue oli jäänyt tuuliajolle. Mikkelin Järvipelastajat kuljettivat epäonniset soutelijat mökilleen.

Kello 18:15: Veneilijä on pelastanut 3 veden varaan joutunutta ihmistä Vaasan saaristossa, kun heidän veneensä oli uponnut. Pelastuslaitos sai veneen uppoamisesta hälytyksen Östmans fjärdenille noin kello 17.

Veteen joutuneet pelastanut kuljetti heidät läheiseen saareen, jossa he Merivartioston mukaan pääsivät sisätiloihin lämpimään.

Merivartiosto tviittasi, että sen useita yksiköitä hälytettiin paikalle tarkastamaan tilanne.

Kello 17:57: Torniossa on tapahtunut liikenneonnettomuus. Kemin ja Tornion välisellä moottoritiellä pohjoiseen menevällä kaistalla auto törmäsi hirveen. Onnettomuudessa loukkaantui lievästi 3 ihmistä. Heidät on kuljetettu sairaalaan. Asiasta tiedottaa Oulun hätäkeskus.

Kello 17:55: Raumanmeren juhannusfestivaali on päässyt alkamaan. Festivaali tiedottaa Facebookissa sään parantuneen sen verran, että muokattu ohjelma on käynnistetty kello 17.50 Telttalavalla, jossa esiintyy Evelina. Portit avattiin noin kello 17.30.

Kello 17:00: Helsingin Kalliossa Viidennellä linjalla 6 metriä korkeat terästelineet ovat kaatuneet kadulle. Alle on jäänyt kaksi autoa. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja. Asiasta tiedottaa Keravan hätäkeskus.

Kello 16:35: Kova tuuli on aiheuttanut ongelmia Raumanmeren juhannusjuhlilla. Festivaali tiedottaa Facebookissa, että portit pidetään suljettuna toistaiseksi ”äärimmäisten sääolosuhteiden vuoksi”. Mahdollisista ohjelmanmuutoksista festivaali on luvannut ilmoittaa mahdollisimman pian.

Kello 16:08: Jyväskylässä Suuruspääntiellä on tapahtunut iso vesivahinko. Keski-Suomen pelastuslaitokselta kerrotaan runkovesilinjan menneen poikki ja vuodon halkaisseen kerrostalon parkkipaikan pihan. Vettä on päässyt valumaan myös talon kellarikerrokseen. Pelastuslaitos on evakuoinut 12 ihmistä talosta.

Vesilaitos on sulkenut venttiileitä ja veden tuloa on saatu vähenemään. Vesi valuu Suuruspääntieltä kohti Rantaraittia ja siitä Jyväsjärveen. Alue on eristetty.

Kello 16:07: Voimakkaat tuulenpuuskat ovat aiheuttaneet juhannusaattona lukuisia sähkökatkoja pitkin Suomea. Kello 16.20 sähköttä oli yli 18 000 taloutta lähes 90 kunnassa 20 yhtiöllä.

Lisää sähkökatkoja voi olla tulossa, sillä Ilmatieteen laitos ennakoi puuskien yltyvän iltapäivän aikana.

Sähkoverkkoyhtiöistä ainakin Caruna, Elenia ja Järvi-Suomen Energia ovat kertoneet varautuvansa myrskypuuskien aiheuttamiin sähkökatkoihin.

Kello 14:42: Nelostiellä Lahdessa sattuneen ketjukolarin raivaustyöt ovat ohi. Asiasta kertoo Hämeen poliisi. Ketjukolari ruuhkautti liikennettä pohjoisen suuntaan usean kilometrin matkalla puolenpäivän jälkeen. Nyt nelostien liikenne kulkee jälleen normaalisti. Kaksi ihmistä loukkaantui lievästi kuuden auton kolarissa. Poliisin mukaan liian pienet turvavälit vaikuttivat ketjukolarin syntyyn.

Kello 12:59: VR kertoo, että kahdeksan kaukojunaa on tällä hetkellä myöhässä aikataulusta Savossa sattuneen sähköratavaurion takia.

Junaradalle kaatuneet puut katkoivat sähkön osalla radasta, jonka vuoksi liikenne myöhästyi. Vaurio on nyt saatu korjattua.

Tällä hetkellä noin 7 300 kotia on sähköttä puuskaisen tuulen aiheuttamien vaurioiden vuoksi. 

Kello 12.07: Keuruulla toinen kaista on jo avattu liikenteelle. Myöhään torstaina tielle kaatunut polttoainerekan perävaunu sulki valtatien 23 perjantaiaamuun asti. 

Aamupäivällä onnettomuuspaikan siivoustyöt olivat yhä käynnissä.

0:17

Kello 11.51: Juhannuksen menoliikenne on sujunut tänään aamupäivällä rauhallisissa merkeissä, kertoo liikennepäivystäjä Timo Rimmi Liikenneviraston tieliikennekeskuksesta Tampereelta.

Liikennemäärät ovat vähäisiä, eikä liikenne ole missään pahemmin ruuhkautunut.

Eilisen ja tämän päivän liikenteessä on myös vältytty vakavilta onnettomuuksilta, Rimmi kertoo.

Kello 10.07: Puuskainen tuuli on katkonut sähköjä ympäri Suomen. Hieman ennen kello kymmentä noin 5500 kotitaloutta oli ilman sähköä. Järvi-Suomen Energia varoittaa asiakkaitaan varautumaan katkoksiin läpi juhlapyhien.

Kello 6.37: Säiliörekka kaatui Keuruulla. Valtatie 23 on poikki onnettomuuspaikalla.

Onnettomuus sattui pelastuslaitoksen mukaan Haapamäentiellä Honkamäellä torstain ja perjantain välisenä yönä, kun säiliörekan perävaunu ajautui ulos tieltä ja kaatui.

Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Polttoainetta kuljettaneen rekan perävaunusta vuosi maahan kuitenkin jopa useita tonneja polttoainetta.

Kiertotie on järjestetty lännestä tultaessa Vilppulantien ja Kolhontien kautta. Idän suunnasta tultaessa kiertotie kulkee Lammasahontien ja vanhan Keuruuntien kautta Haapamäelle.

Kello 5.15: Juhannuksen menoliikenne jatkuu tänään juhannusaattona, mutta liikenteen vilkkaimmaksi päiväksi jää todennäköisesti torstai, jolloin valtatiet ruuhkautuivat ja tapahtui useita ketjukolareita.

Junaliikenteessä aiheutti eilen torstaina häiriöitä kuitukaapelin katkeaminen, joka haittasi rautatieliikennettä Karjalan radalla Lappeenrannan seudulla.

Ilmatieteen laitos ennustaa juhannusaatoksi enimmäkseen pilvistä säätä ja monin paikoin sadetta koko maahan.

Torstai 21. kesäkuuta

Torstaina seurannan pääpaino on juhannuksen menoliikenteessä, jonka odotetaan yltyvän jo varhain iltapäivällä. Päivitämme artikkeliin tietoa myös juhannuksen tapaturmista sekä muista erikoisista sattumuksista. 

21:06: Iäkäs nainen hukkui tänään Jalasjärvellä. Vaasan hätäkeskus sai ilmoituksen hieman kello 19 jälkeen Kisatiellä rannalle jätetyistä pyörästä ja varusteista, joiden perusteella vaikutti siltä, että paikalta olisi lähdetty uimaan.

Pelastustoimi löysi vedestä iäkkään naisen. Naista yritettiin tuloksetta elvyttää paikan päällä. Naisen henkilöllisyys ei ole selvillä ja asian tutkinta on siirtynyt poliisille, kertoo Jalasjärven päivystävä palomies Sami Keskinen.

Ilmoituksen teki kaksi erillistä silminnäkijää.

18.29: Merivartioston mukaan juhannuksen menoliikenne ei ainakaan toistaiseksi ole näkynyt pelastustehtävien määrän kasvuna vesillä. Yhtenä syynä pidetään odotettua helpompaa merenkulkusäätä.

18.25: Uimareille tiedoksi:  Suomessa on tehty runsaita sinilevähavaintoja Haapasaaressa, Turun lähistöllä Kirkkojärvellä ja Lappeenrannan lähellä Haapajärvellä. Vironlahden, Uudenkaupungin ja Pietarsaaren rannikkoalueilla on havaittu hieman sinilevää. Lisäksi kansalaisilta on tullut havaintoja sinileväesiintymistä Loviisan edustalla ja Turun saaristossa.

18.05: Nelostiellä Mäntsälän pohjoisen ja eteläisen liittymän välillä neljän auton ketjukolari. Yksi loukkaantui lievästi. Poliisi ohjannut liikennettä, toinen kaista ollut suljettuna. Tilanne alkaa Liikenneviraston mukaan olla ohi.

17.50: Etelä-Pohjanmaan Teuvalla on tapahtunut rekan ja henkilöauton kolari, jossa vältyttiin vakavilta loukkaantumisilta.
Onnettomuus tapahtui Mikkiläntien ja Tie 67:n risteyksessä, jossa ohitustilanteessa rekka ei ehtinyt kokonaan jarruttamaan ennen kuin se törmäsi kolmion takaa tielle tulleeseen henkilöautoon.
Rekan tönäisemä henkilöauto osui toiseen autoon, mutta osalliset selvisivät lievillä vammoilla. Yksi kaista suljettiin tilapäisesti liikenteeltä.

17.25: Nelostiellä, Keravan ja Orimattilan kohdalla tapahtuneissa ketjukolareissa kukaan ei loukkaantunut.

Video: Keravan kohdalla Nelostiellä sattui aiemmin iltapäivällä ketjukolari.

0:17

17.22: Pääkaupunkiseudulta lähtevän juhannuksen menoliikenteen pahin ruuhkahuippu on takanapäin, arvioidaan tieliikennekeskuksesta. Keskuksen mukaan Helsingin suunnalta tulevat suurimmat ruuhkat ovat ohitse. Pirkanmaalla valtateillä on vielä ruuhkaa.

16.40: Kuitukaapelin katkeamisesta aiheutuneet häiriöt ovat ohi. Karjalan radalla junaliikenne Lappeenrannan seudulla palautuu aikataulun mukaiseksi alkuillan aikana.

16.35: Alla kuvia Hietaniemen uimarannalta, jonka poliisi eristi iltapäivällä. Lisää aiheesta tästä.

16.35: Alla kuvia Nelostieltä juhannusliikenteestä.

15:45: Kaikki kaistat Nelostiellä ovat taas käytössä, mutta tie on yhä ruuhkainen. Kolarissa ei loukkaantunut ketään.

15.30: Operaatio Hietaniemen rannalla on päättynyt. 

15.28: Orimattilan kohdalla Nelostiellä liikenne seisoo pohjoiseen päin. Poliisi ohjaa liikennettä kolaripaikalla.

15.20: Keravan kohdalla pohjoiseen vievällä Nelostiellä sattunut kolari ruuhkauttaa menoliikennettä. Yksi ajokaista on suljettu toistaiseksi. Katso video ruuhkasta jutun yllä.

15.14: Poliisilla on operaatio henkilön kiinniottamiseksi Hietaniemen uimarannalla Helsingissä.

Alue on tällä hetkellä eristetty ulkopuolisilta. Helsingin poliisi tiedotti asiasta Twitter-tilillään hieman ennen kolmea tänään.

14.28: Juhannuksen menoliikenne alkaa pikku hiljaa yltyä valtateillä. Sitä ennen välikevennys Jyväskylästä, jossa pelastuslaitos auttoi siilin pälkähästä.

Kello 10.57: Rataliikennekeskuksen mukaan kuitukaapelin katkeaminen saattaa aiheuttaa häiriöitä liikenteenohjausjärjestelmiin koko Suomessa.

Vika ei ole vielä merkittävästi vaikuttanut kuin Lappeenrannan seudulla, Karjalan radan junat olivat aamulla pahimmillaan noin kaksi tuntia myöhässä. Nyt myöhästymiset Karjalan radalla ovat keskuksen mukaan noin 30-60 minuuttia. Korjausarviota ei vielä ole.

Viime vuonna ei kuolonkolareita

Synkimmillään 2010-luvulla juhannuksena on hukkunut 10 ihmistä (vuosina 2010 ja 2012). Vuonna 2016 vesillä juhannuksena kuoli 9 ihmistä, viime vuonna kuusi. Viime vuonna kuolonkolareita ei juhannuksena nähty lainkaan.

Keskiviikkona kokon polttoa eteläisessä Suomessa suunnitteleville tuli huojentavaa tietoa, ku Uudenmaan pelastuslaitos päätti antamansa tiukennetun avotulentekokiellon.

Lue puolestaan lisää tästä, miten kaupat ovat juhannuspyhinä auki ja miten joukkoliikenne toimii.Tässä kaikki juhannuksesta!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.