Mainos

Juhannuksen hölmöyksiä: Humalaa, graffiteja ja laittomia jätteitä

Viileä juhannus on hillinnyt juhlintaa. Poliisitiedotteet ympäri Suomea kertovat kuitenkin karua kieltä suomalaisten, lähinnä miesten, juhlatavoista. 

Lieksassa Pielisessä ohjaili paikkakuntalainen 48-vuotias mies moottorivenettä humalassa aattona. Hän puhalsi poliisin alkometriin 2,6 promillea. Joensuussa paikkakuntalainen 54-vuotias mies kursaili puolestaan aattona vesijettillä 1,93 promillen humalassa. 

Vantaalla 26-vuotias mies kaahasi aattona Tuusulanväylällä 191 kilometriä tunnissa, vaikka alueella on 100 kilometrin nopeusrajoitus. Moottoripyöräpoliisille kuljettaja kertoi vain kokeilleensa auton nopeutta.

Kotkassa 68-vuotias mies jäi rattujuopoudesta kiinni kahdesti. Ensin aattoiltana 1,85 promillen ja juhannusyönä 2,27 promillen tuiterissa. Jo ensimmäisellä kerralla oli todettu, että mies oli menettänyt ajokorttinsa aikaisemmin ja autokin oli liikenteestä poistettu.

Porvoossa kolmen aikuisen henkilön epäillään sprayanneen 12 metriä pitkän ja 2 metriä korkean graffitin Kulloossa sijaitsevan korjaamohallin seinään juhannuspäivänä. Hallin omistaja oli huomannut seinän näyttävän omituiselta ja nähnyt sitten hallin edessä ihmisiä. Omistajan lähestyttyä nämä ihmiset olivat lähteneet juoksemaan metsään karkuun. Poliisipartio tavoitti lähistöltä kolme henkilöä, joiden hallusta löytyi spraymaaleja. Partio kuljetti 33-vuotiaan naisen, 33-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan miehen Porvoon poliisivankilaan.

Perätön puukotushälytys työllisti

Korppoossa humalaisen perätön vaarailmoitus puukotuksesta työllisti turhaan monta tuntia poliisin, Rajavartiolaitoksen sekä ensihoidon yksiköitä maalta, mereltä ja ilmasta. Puukotuksesta ilmoittanut mies löytyi loppujen lopuksi Paraisten Björkholman saarelta, aivan toisesta paikasta, ja ilmoitus osoittautui keksityksi. Ilmoittaja jatkaa juhannustaan poliisin säilössä.

Asikkalan Jenkkapirtillä ulkopaikkakuntalainen mies kävi tansseissa olleen naisen kimppuun viime yönä. Nainen ei loukkaantunut. Mies vastusti järjestyksenvalvojia niin paljon, että hänet jouduttiin laittamaan käsirautoihin.

Savonlinnassa vasta 15-vuotiasta poikaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Juhannusyönä mopolla liikkunut poika puhalsi  poliisin alkometriin 1,57 promillea Savonlinnan keskustassa.

Ajeli Jaguarilla kolmella pyörällä

Piikkiössä otettiin puolestaan kiinni poliisin kanta-asiakas, joka oli anastanut Jaguarin. Auto palautettiin omistajalleen, mutta amfetamiinin vaikutuksen alaisena ajellut mies oli ehtinyt kolhia sitä jo sen verran, että pysäytettäessä siinä oli enää kolme pyörää.

Eurassa 21-vuotias nuorimies ajeli pakettiautolla aikaisin juhannuspäivän aamuna, vaikka alkoholia oli nautittu 2,75 promillen edestä.

Nousiaisissa humalainen mies ammuskeli kiväärillä pihapiirissään. Poliisi nouti miehen ja aseet talteen.

Salon Perttelissä oli kipattu neljän kuution verran huonekaluja sekä muita jätteitä maanomistajan liiterin eteen juhannuksen aikana.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.