Mainos

Juha Sipilän perheen uhkailija tuomittu aiemmin julmasta pahoinpitelystä – "Kidutuksen omaisia piirteitä"

Pääministeri Juha Sipilän perhettä uhkaillut 40-vuotias mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja muista rikoksista Turun käräjäoikeudessa marraskuussa 2007.

Mies pahoinpiteli yhdessä toisen miehen kanssa uhria nyrkein, potkimalla, puukolla ja kirveellä Turussa 31.3.-1.4. 2006.

Mies oli myös työntänyt puukon tupen muutaman kerran uhrin peräaukkoon ja suuhun.

Käräjäoikeuden mukaan pahoinpitely oli raaka ja julma ja siinä oli kidutuksen omaisia piirteitä.

Uhri oli riisuttu alasti, hänet oli sidottu ilmastointiteipillä ja silmät oli peitetty niin, ettei hän ollut kyennyt puolustamaan itseään. Alastonta uhria oli suihkutettu painepesurilla.

– Osittain pahoinpitely on toteutettu tavalla, joka on ollut uhrille nöyryyttävä ja hänen ihmisarvoaan loukkaava. Pahoinpitelystä on aiheutunut uhrille voimakasta kipua ja se on toteutettu tavalla, joka saattaa aiheuttaa pitkäaikaista henkistä traumaa, käräjäoikeus perusteli.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli suunnitellut pahoinpitelyä ennalta, koska hänellä oli tekoon motiivi.

Taustalla hyväksikäyttöepäily

Asiassa oli ilmennyt, että mies oli jostain saanut käsityksen, että pahoinpitelyn uhri oli aikaisemmin käyttänyt seksuaalisesti hyväkseen miehen entistä naisystävää.

Käräjäoikeus katsoi, että esitetyn selvityksen mukaan pahoinpitelytapahtumia aikaisemmin oli ollut tilanne, jolloin hyväksikäyttöä uhrin taholta "on ollut mahdollista tapahtua".

– Vastaajien tekoa (pahoinpitely) ei oikeuta väitetty hyväksikäytön tapahtuminen eikä sillä edes olisi sanottavaa vaikutusta rangaistuksen mittaamisessa, käräjäoikeus totesi.

Käräjäoikden mukaan hyväksikäyttöepäilyn "on täytynyt olla syy siihen, miksi mies etsi uhrin käsiinsä".

Uhri pakotettiin Mersun takatilaan

Muut syytteessä olleet miehet pakottivat uhrin väkivallalla uhaten ulos ravintolasta.

Mies odotti ulkopuolella ja pakotti lyömällä ja potkimalla uhrin vastaajien käytössä olleen Mercedes-Benz -henkilöauton tavaratilaan. Uhri kuljetettiin Liedossa syrjäisellä paikalla sijainneeseen halliin, missä pahoinpitely jatkui.

Uhria lyötiin tavaratilassa kirveen hamarapuolella käteen, polveen ja sääreen. Sen jälkeen hänet kiskottiin hallin lattialle ja häneltä leikattiin puukolla kaikki vaatteet pois.

Pahoinpitelyn jälkeen uhri laitettiin takaisin auton tavaratilaan ja kuljetettiin Raisioon, missä hänet päästettiin pois, puettiin haalariin ja jätettiin sivutielle.

Ulkopuolinen henkilö löysi uhrin harhailemassa aamuyöllä ja hälytti ambulanssin.

Yli kahden vuoden vankeustuomio

Mies tuomittiin marraskuun alussa 2007 muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja vahingonteosta yhteensä kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen.

Yhteiseen vankeusrangaistukseen sisältyivät myös tuomiot rattijuopumuksesta, haitanteosta virkamiehelle ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, joihin mies syyllistyi toukkokuussa 2007.

Kanssasyytetty mies sai myös yli kahden vuoden tuomion törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja vahingonteosta.

Käräjäoikeus päätti, että kohtuullinen korvaus uhrille kärsimyksestä on 4000 euroa.

Sipilän perheen uhkailut oikeudessa

Tällä viikolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa puitiin syytteitä, jotka liittyvät pääministeri Juha Sipilän vaimon ja perheen uhkaamiseen.

Kihlakunnansyyttäjä vaatii syytetylle 40-vuotiaalle miehelle ehdollista vankeutta kolmesta laittomasta uhkauksesta, kunnianloukkauksesta sekä huumausainerikoksesta. Syyte huumausainerikoksesta johtuu poliisin kotietsinnässä löytämästä kannabisviljelmästä.

Oikeuden on määrä antaa tuomiosta kansliapäätös lokakuun lopussa. Puolustus kiistää syytteet. Sen mukaan kyse on poliittisesta kritiikistä koskien maahanmuuttopolitiikkaa.

0:24

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.