Huumeveikko hakkasi miestä viidakkoveitsellä, nunchakuilla ja piti vankinaan Espoossa – uhri: "Mies uhkasi, että lähden täältä gramman paloissa"

1:52
Poliisin mukaan vakavat väkivaltarikokset ovat lisääntyneet korona-aikana.

Huumeveikko pahoinpiteli julmasti toista miestä ja piti tätä vankinaan Espoossa viime syyskuussa. Väkivalta oli oikeuden mukaan sellaista, että riskit vakavampiin vammoihin olivat merkittävät.

Länsi-Uusimaan käräjäoikeus antoi tapauksesta tuomion joulukuussa.

Miehet olivat menneet tekijän asunnolle huumeiden vaihtokaupan vuoksi. Aika oli uhrin mukaan sujunut tavanomaisissa merkeissä, mutta illalla mies alkoi pahoinpitelemään uhria ja esti tätä poistumasta asunnosta.

Moninaista väkivaltaa

Uhria oli lyöty ja potkittu esimerkiksi pään alueelle, kuristettu ja lyöty pitkäteräisellä, syyttäjän viidakkoveitseksi kuvailemalla veitsellä useamman kerran muun muassa pään alueelle. Teossa oli käytetty myös nunchakua ja lyöty ruuvimeisselin kahvalla. Uhrin mukaan mies oli uhannut, että uhri "lähtee täältä gramman paloissa".

Väkivalta tapahtui kahdessa osassa, joiden välissä uhria oli pidetty asunnossa vankina.

Uhrin lopulta päästyä asunnosta yön jälkeen oli mies vielä ottanut hänet kiinni pahoinpideltäväksi ja vasta sitten antanut tämän poistua paikalta. Uhri toimitettiin tämän jälkeen sairaalaan.

Mies väitti puolustautuneensa veitsellä

Syytetyn mukaan he olivat selvitelleet uhrin kanssa varkautta, josta mies epäili uhria. Uhri oli tässä yhteydessä miehen mukaan käyttäytynyt uhkaavalla tavalla, jonka vuoksi hän kertoi puolustautuneensa veitsen avulla. Oikeus ei pitänyt tätä uskottavana jo siksi, että väkivallan alku oli tallentunut asunnon ulkopuolella valvontakameroihin.

Väkivallanteoilla oli myös todistaja, joka kertoi miehen uhanneen häntä, mikäli hän kertoisi näkemästään.

Kontolla aiempaa väkivaltaa

Vuonna 1994 syntynyt Eetu Santeri Saarinen tuomittiin kahdesta törkeästä pahoinpitelystä, perusmuotoisesta pahoinpitelystä, vapaudenriistosta, huumausaineen käyttörikoksesta ja laittomasta uhkauksesta yhteensä 2 vuoden 11 kuukauden vankeusrangaistukseen. Mies on syyllistynyt verraten lyhyen ajan sisällä useisiin aiempiin väkivaltarikoksiin, jonka vuoksi tämän tuomiota kovennettiin.

Mies määrättiin lisäksi korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 10 000 euroa, kosmeettisesta haitasta 800 euroa ja kärsimyksestä 11 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja