Mainos

Jugoslavia ei hyväksy Nato-joukkoja Kosovoon

Jugoslavian varapääministerin Zoran Lilicin mukaan hänen maansa ja länsi voivat etsiä mahdollista sovitteluratkaisua kiistassa Kosovon mahdollisen rauhansopimuksen valvontajoukoista.

Lilic kuitenkin toisti tänään uutistoimisto Tanjugin haastattelussa, että Jugoslavia vastustaa edelleen sekä lännen kaavailemien Nato-joukkojen että YK:n alaisuudessa toimivan joukko-osaston sijoittamista Kosovoon.

-On mahdollista etsiä sovitteluratkaisua vastakkaisten näkökulmien väliltä, mutta vasta kun poliittinen sopimus (Kosovon asemasta) on allekirjoitettu, Lilic sanoi.
Jugoslavian johdon ja Kosovon albaanien edustajat ovat jo saapuneet Pariisiin maanantaina jatkuvia rauhanneuvotteluja varten. Kumpikaan osapuoli ei ole tähän mennessä luvannut selkeästi allekirjoittaa sopimusta.

Viiden länsimaan ja Venäjän ns. yhteysryhmän edustajat kokoontuivat tänään Pariisissa viimeistelemään välitystoimiaan neuvotteluissa.
Britannian ulkoministeri Robin Cook sanoi tänään odottavansa, että uudet neuvottelut eivät veny yhtä pitkiksi kuin edellisellä kerralla. Serbit ja albaanit neuvottelivat Ranskassa helmikuussa kaksi ja puoli viikkoa ilman selkeää lopputulosta. Cook myös osoitti neuvottelujen aattona varoituksen sanan Jugoslavian johdolle.

-Me olemme sanoneet selvästi, että Natolla on oikeus ryhtyä toimenpiteisiin rauhan saavuttamiseksi. Jos Belgrad vastustaa rauhaa, se saattaa joutua vastaamaan seurauksista.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.