Mainos

JSN antoi langettavan päätöksen kohutusta Halme-kolumnista

Julkisen sanan neuvosto on antanut langettavan päätöksen Iltalehdelle Kaarina Hazardin kolumnista, joka käsitteli edesmennyttä kansanedustajaa Tony Halmetta. Päätös syntyi äänin 10-1.

JSN:n mukaan Hazardin kolumni sisälsi osin oivaltavaa media-analyysiä, mutta se sisälsi myös sellaisia ilmaisuja, joita ei voi pitää hyvän journalistisen tavan mukaisena.

Langettavan päätöksen mukaan viittaukset Halmeen ulkonäköön ja hänen kuolemansa oikea-aikaisuuteen olivat huonosti harkittuja. Neuvosto katsookin, että Iltalehti on rikkonut hyvää journalistista tapaa ja se antoi lehdelle huomautuksen.

- Langettava päätös tuli eräistä Kaarina Hazardin kolumnin sanavalinnoista, jotka ylittivät neuvoston mielestä hyvän journalistisen tavan sietorajat. Itse kolumnia ja sen mediakritiikkiä me emme moiti. Siellä on kuitenkin joitakin sellaisia sanontoja, joilla Hazard viittasi Halmeen ulkonäköön ja ennen kaikkea kohta jossa annettiin ymmärtää, että kuolema oli toivottu, olivat perusteita langettavalle päätökselle, sanoo julkisen sanan neuvoston uusi puheenjohtaja Risto Uimonen.

Kolumnista valitusten vyöry

Pian Halmeen kuoleman jälkeen tammikuussa julkaistu kolumni sai aikaan suoranaisen kansalaisliikkeen Iltalehteä vastaan. Julkisen sanan neuvostoon saapui108 kantelua.

Myös Hazard itse on myöntänyt epäonnistuneensa kirjoittelussaan. Kolumnisti kuvasi kohukirjoituksessaan Halmetta muun muassa "möhkäleen muotoiseksi kotieläimeksi" ja ihmetteli ihailevaa julkisuutta, jota Halme oli hänen mielestään saanut kuolemansa jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Aaro Kajasteen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.