Journalisti: Helsingin Sanomien toimittajien työpisteille ilmestyi outoja, "käyttöastetta" mittaavia antureita – toimituksessa ollaan pöyristyneitä

Mediayhtiö Sanoman työntekijöiden työpisteisiin Helsingin Sanomatalossa ja Ruoholahdessa on alkuviikon aikana asennettu työpisteen käyttöastetta mittaavia antureita, kertoo Journalisti-lehti. Antureita on asennettu noin tuhanteen työpisteeseen ja ne on kiinnitetty pöydän alapintaan.

Viestintäjohtaja Hanna Johde sanoo Journalistin haastattelussa, että kyse on työympäristön kehittämishankkeesta. Hän korostaa, että antureilla ei mitata yksittäisen työntekijän työpisteen käyttöä.

– Antureilla kerätään työpisteiden ja neuvottelutilojen käyttöastedataa. Niiden asennus on osa tätä hankkeen kartoitusta, jolla on tarkoitus saada tietoja siitä, millaisia pullonkauloja ja ruuhkahuippuja eri tilojen käytössä on, Johde sanoo lehdelle.

Journalistin mukaan antureiden asennus on herättänyt hämmennystä Helsingin Sanomien toimituksessa. Asennuksesta kerrottiin sisäisellä tiedotteella maanantaina, mutta monelle asia tuli yllätyksenä.

– Kaikesta päätellen viestintä olisi voitu hoitaa selvästi paremmin. Hankkeesta vastanneet ovat selvästi käsitelleet tätä kysymystä teknisenä kysymyksenä eivätkä ole tunnistaneet niitä herkkyyksiä, joita tämän tyyppiseen mittaamiseen ja antureiden tuomiseen toimitukseen liittyy, kommentoi päätoimittaja Antero Mukka Journalistille.

Työntekijöitä on askarruttanut muun muassa tietosuoja ja yksityisyyden suoja.

– Toimituksessa ollaan pöyristyneitä. Työntekijät kyselevät täällä, että mitä tämä tarkoittaa. Mitä näillä laitteilla oikein seurataan ja miksi. Emme me tarvitse siitä dataa. Kyllä me tiedämme muutenkin milloin ja miten paljon ihmiset työpisteillään viettävät aikaa, sanoo pääluottamusmies Jussi Ahlroth lehdelle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja