Mainos

Jounin suunnitelma: Helsinginkatu

Asunto on pieni ja näppärä. Tosin sijainti ensimmäisessä kerroksessa varsin värikkäällä kadulla asettaa omat haasteensa myyntiä ajateltaessa. Toinen haaste on asunnon persoonallinen sisustus, joka takuuvarmasti jakaa ihmiset.

Budjetti on sitä luokkaa, että on tarkkaan mietittävä mihin remontin paukut käytetään. Keittiö on ilmeeltään kuin vanhan rockmuusikon sisustama teemaravintola, mutta näppärä säilytysratkaisu lattian alla parantaa tilannetta paljon. Pienuudestaan huolimatta keittiö toimii hyvin ja on mukavasti auki muuhun tilaan. Se saa siis olla.

Suihkutila on toteutettu varsin kekseliäästi ja on innovatiivisessa sisustuksessaan pieni nähtävyys. Tämä pitää joko tehdä kokonaan uudestaan tai vain hyväksyä. Siis hyväksyn.

Muualla huoneistossa on poistettu tapettia ja rappausta ja tuotu tiilipinta näkyviin. Paikat ovat kuitenkin epämääräisiä ja luovat ennemminkin mielikuvaa rikkimenneestä kuin romanttisesti kuluneesta. Päätän korjata kyseiset kohdat.

Varsinaisesti asunnon käyttökelpoisuutta mukavana pikkukotina kiusaa mielestäni kaksi asiaa, sisääntuloeteisen pimeys ja huonekalujen määrä. Päätän paneutua niiden korjaamiseen yhdessä aikaisemmin mainitun seinien paikkaamisen kanssa.

Eteisen esitän maalattavaksi raikkaan keltaiseksi. Se toivottaa tervetulleeksi, vaikka luonnonvaloa ei olekaan näkyvillä. Varsinaisen huonetilan seinät tapetoidaan raikkaan vihreällä, mutta kuvioltaan riittävän rauhallisella tapetilla. Valitsemani tapetti löytyy Starkilta, TG II väri 105. Väri sopii tummaan puulattiaan. Joitakin asukkaan tauluja käytetään katseenvangitsijoina harkituissa paikoissa ja keittiön viereiselle seinälle maalataan tyhjiä kehyksen kuvia käytettäväksi postikorttien, valokuvien, grafiikanlehtien tms. kiinnityspaikkana.

Esitän joitakin asukkaan omia huonekaluja poistettavaksi ja muutamia korvattavaksi muodoltaan ja rakenteeltaan yksinkertaisilla kalusteilla. Parisänky vie paljon tilaa, korvaisin sen vuodesohvalla. Yksi isompi säilytyskaluste näyttäisi miten säilyttämisen tarpeen voi asunnossa hoitaa. Kalustuksen tavoitteena on siis saada kaikki elämisen kannalta oleellinen määrältään mahdollisimman pieneksi, jotta tila tuntuisi isommalta. Tämä ei ole temppu myyntiä varten, vaan varteenotettava vinkki pienen tilan sisustamiseksi. Tilan tuntu lisää viihtyisyyttä.

Värisävyiksi asuntoon ehdotan seuraavia Tikkurila Symphony-värikartan sävyjä: eteiseen keltainen K302, keittiön viereiselle seinälle H497 ja sille kehysten kuvat L497. Sävyjen kiiltoaste himmeä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.