Mainos

Jouluyön messuissa toivottiin rauhaa Lähi-itään

Jouluyön messuissa on toivottu rauhaa Lähi-itään. Vatikaanissa paavi Benedictus XVI on toivonut vihan ja väkivallan loppumista.

- Rukoilkaamme, että sinne saadaan rauha, että viha ja väkivalta loppuvat, hän sanoi perinteisessä jouluyön saarnassaan.

Tuhannet ihmiset ovat kerääntyneet kuuntelemaan saarnaa Vatikaaniin Pyhän Pietarin basilikaan ja sen ulkopuolelle.

Myös Betlehemin jouluyön messussa alueen katolisen kirkon patriarkka Fuad Twal toivoi, että Lähi-itään saataisiin rauha.

- Rauha on ratkaisu kaikkiin konflikteihin ja erimielisyyksiin. Sota ei tuota rauhaa, vangit eivät takaa vakautta, hän muistutti.

Jouluyön messu pidettiin täpötäydessä Jeesuksen syntymäkirkossa Betlehemissä Länsirannalla. Messuun osallistui tuhansia kristittyjä pyhiinvaeltajia sekä useita arvovieraita, kuten palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas.

Betlehemissä käy tänä vuonna joulun aikaan kymmeniätuhansia pyhiinvaeltajia, mikä on enemmän kuin kahdeksaan vuoteen. Turvajärjestelyt ovat tiukat.

Gazassa ei sen sijaan järjestetä tänä vuonna perinteistä jouluyön messua, sillä kristityt haluavat osoittaa mieltään sille, että Israel jatkaa yhä Gazan saartoa. Gazan kaistalla asuu noin 4000 kristittyä palestiinalaista.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.