Jouluyön ilkivaltaa Oulussa – moskeijan ikkuna rikottiin polkupyörätelineellä: Oulun kirkkoherrat tuomitsevat

Oulun moskeijan ikkuna rikottiin jouluyönä polkupyörätelineen avulla. Poliisi tutkii tapausta vahingontekona ja kaipaa havaintoja tekijästä. 

Pohjois-Suomen Islamilainen Yhdyskunta on tehnyt rikosilmoituksen moskeijan ikkunan rikkomisesta. Asian MTV Uutisille vahvistaa rikoskomisario Antti Palokangas. Ilkivallanteko tapahtui jouluaattoyönä. 

Oulun kirkkoherrat osoittavat tukensa

Oululaisten seurakuntien kirkkoherrat ovat antaneet lausonnon, jossa kertovat olevansa oululaisten muslimien rinnalla.

– Meille on tärkeää, että tässä yhteiskunnassa ihmisillä on oikeus harjoittaa uskontoaan vapaasti ja muiden häiritsemättä. Uskon näkyminen osana arkea ja juhlaa on ihmisen olennainen oikeus, lausunnossa lukee.

Teon motiivi epäselvä

Oulu on ollut viime aikoina runsaasti julkisuudessa, kun tiedot useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tulivat julki marraskuun lopulla. Poliisin mukaan kaikki nyt kiinni jääneet ovat ulkomaalaistaustaisia 20–30-vuotisita miehiä. 

Palokankaan mukaan ilkivaltaa moskeijaa kohtaan ei ole ollut tavallista enempää. 

– Tottakai pidämme mielessä, että kyseessä voi olla myös kostoisku. Tällä hetkellä tällaisesta ei kuitenkaan ole tietoa. Se, mikä on tekojen motiivi, selviää, kun pääsemme kuulemaan tekijää, Palokangas kertoo. 

Tällä hetkellä poliisilla ei ole tekijästä havaintoja.

Kaikki havainnot rikoksesta voi ilmoittaa Oulun poliisin puhelimeen 0295 416 194 tai sähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Asiasta uutisoi ensimmäisena Kaleva.

Lue myös:


Lue myös:

    Uusimmat