Mainos

Seksuaalirikosten kauhistuttama Oulu järjestää turvallisuusinfon kansalaisille – Kaupunginjohtaja: Kokousta aikaistettiin viimeaikojen tapahtumien vuoksi

Oulun kaupunki järjestää tammikuussa turvallisuusinfon, jossa on mukana niin Oulun poliisilaitoksen kuin maahanmuuttoviranomaisten edustajia.

28. tammikuuta järjestettävässä tilaisuudessa käsitellään ajankohtaisia turvallisuusteemoja. Se on luonteeltaan info- ja keskustelutilaisuus, jossa viranomaiset antavat tilannekatsauksen ja vastaavat kysymyksiin. Vastaavanlainen seminaari on järjestetty aiemmin suljetuin ovin ja myöhemmin keväällä.

– Kokous on päätetty aikaistaa viime aikoina Oulussa ilmenneiden turvallisuuteen vaikuttavien tapahtumien vuoksi, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kommentoi MTV Uutisille.

Oulun poliisilla on tutkinnassa yhteensä viisi alaikäiseen tyttöön kohdistunutta seksuaalirikosjuttua, joista on tällä hetkellä tutkintavankeudessa yhteensä kymmenen ihmistä.

Näistä laajimmassa tapauksessa on kahdeksan epäiltyä. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet kesän ja syksyn aikana asunnoissa eri puolilla Oulua, ja niiden uhrina on alle 15-vuotias tyttö.

Lisäksi poliisi epäilee Tuiran kaupunginosassa tapahtuneen kaksi seksuaalirikosta, joista toinen on törkeä. Epäillyt rikokset tapahtuivat marraskuun loppupuolella. Kummassakin rikoksessa on poliisin mukaan uhrina alle 15-vuotias tyttö ja epäiltynä ulkomaalaistaustainen mies.

Näiden lisäksi poliisi epäilee kahta rikosta. Niistä tuoreempi tapaus oli marraskuun puolivälissä, ja siitä epäilty mies vangittiin maanantaina. Viides epäilty rikos tapahtui lokakuussa, ja sitä tutkitaan törkeänä raiskauksena sekä törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja