Mainos

Mitä Oulussa tapahtuu? Kaupungissa tutkitaan useita lapsiin kohdistuneita vakavia seksuaalirikoksia – tämä kaikki tapauksista tiedetään

0:43

Oulu on ollut viime päivät otsikoissa liittyen törkeisiin lapsiin kohdistuneisiin seksuaalirikoksiin. MTV Uutiset kertoo, mistä rikosepäilyissä on kysymys.

Oulussa tutkitaan ainakin kahta toisistaan erillistä seksuaalirikosta. Toisessa epäiltyjä on ainakin seitsemän, ja rikoksen kohdistuvat yhteen hieman yli 10-vuotiaaseen tyttöön. Rikosnimikkeet ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus.

Toinen tapaus koskee seksuaalirikoksia, jotka ovat kohdistuneet kahteen alle 15-vuotiaaseen lapseen. Teot ovat tapahtuneet marraskuun puolivälissä Tuiran kaupunginosassa. Rikosnimikkeet eivät ole vielä tarkentuneet.

Mitä on tapahtunut?

Osassa tekoja rikosnimikkeet yhä tarkentuvat, eikä poliisi ole niitä avannut erityisen paljoa.

Toisessa rikostapauksessa epäillään kuitenkin tapahtuneen törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeitä raiskauksia. Tuiran rikostapauksessa tutkitaan lapseen kohdistuvaa seksuaalirikosta, mutta rikosnimike ei ole tarkentunut. 

Kyseiset rikosnimikkeet voivat pitää sisällään hyvin monenlaisia tekoja, joten tarkempaa tietoa tehtyjen rikosten laadusta ja tapahtumista ei vielä toistaiseksi tiedetä.

Tarkempia tietoja tapausten luonteesta odotetaan yhä.

Kiinni otettuja seitsemän plus kaksi

Toisessa rikosepäilyssä epäiltyjä on useita. Poliisi on ottanut kiinni seitsemän ulkomaalaistaustaista henkilöä, jotka on myös vangittu. Poliisi myös etsii kahdeksatta henkilöä asiaan liittyen. Epäillyt ovat 20–38-vuotiaita.

Tuirassa tapahtuneissa rikoksissa epäiltyjä miehiä on kaksi, ja heistä kummatkin on otettu kiinni.

Poliisi kuitenkin epäilee, että epäiltyjä saattaa olla enemmänkin.

Tekopaikat Oulussa, toinen tapahtunut pitkällä aikavälillä

Toisessa, laajemmassa rikosepäilyssä tekoja on tapahtunut eri puolilla Oulua epäiltyjen asunnoissa.

Poliisi ei ole tarkentanut missä teot ovat tapahtuneet, mutta vangitsemista koskevien tietojen perusteella teot ovat tapahtuneet kesäkuun ja lokakuun välisenä aikana.

Toisessa rikoksessa teot tapahtuivat Tuiran kaupunginosassa 16.–17. marraskuuta.

Epäillyt tuntevat toisensa

Ensiksi mainitussa, pidemmässä rikoskokonaisuudessa epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Tuiran tapauksen osalta poliisi ei ole asiaa kommentoinut.

Tekoja yhdistää se, että kummankin kokonaisuuden epäillyt tuntevat toisensa, vaikka rikoksilla onkin eri epäillyt ja uhrit.

Sosiaalisen median roolista viitteitä

Oulun poliisi varoitti tänään, että vanhempien kannattaa olla varuillaan siltä varalta, että ulkomaalaistaustaiset miehet voivat yrittää päästä tekemisiin tyttöjen kanssa sosiaalisen median välityksellä.

Nyt tutkittavana olevien rikosten tutkinnanjohtajan mukaan myös näihin tapauksiin kytkeytyy eräiden viitteiden mukaan sosiaalinen media, vaikka sen mahdollista roolia ei olekaan haluttu tarkemmin kuvailla.

Ei ole tiedossa, miten epäillyt ovat päätyneet tekemisiin lasten kanssa. Useampia epäiltyjä koskevasta kokonaisuudesta poliisi kommentoi kuitenkin sen, ettei suomalaislapsi ole sukua epäillyille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja