Mainos

Joulutervehdyksiä postitettiin yli 50 miljoonaa

Suomalaiset laittoivat tänäkin jouluna matkaan joulutervehdyksiä runsaat 50 miljoonaa kappaletta. Perinteinen joulukortti pitää edelleen pintansa.

Perinteinen joulukortti on suosittu tapa muistaa läheisiä, tuttavia ja yhteistyökumppaneita niin yritysten kuin yksityisten lähettäjien keskuudessa. Tekstiviestit ja sähköiset kortit eivät edelleenkään näytä syrjäyttävän perinteistä korttia, sillä joulutervehdysten määrä on pysynyt ennallaan viime vuosina.

Postissa joulun kiireitä ovat tänä vuonna helpottaneet noin 3 500 jouluapulaista, jotka ovat lajitelleet tervehdyksiä eri puolilla maata. Jos kaikki joulun kortit laitettaisiin vaakaan, painoa kertyisi yli 250 000 kiloa ja pelkästään niiden kuljettamiseen tarvittaisiin yhteensä 16 täysperävaunullista rekka-autoa.

Joulutervehdysten määrä on 1990-luvun puolivälin jälkeen vakiintunut runsaaseen 50 miljoonaan kappaleeseen. Suurin osa korteista lähetetään Suomeen. Noin viisi miljoonaa joulutervehdystä postitetaan ulkomaille, enimmäkseen muihin Pohjoismaihin, Yhdysvaltoihin, Englantiin ja Saksaan.

Eniten joulupostia Suomessa saa vuodesta toiseen Joulupukki. Posti on kuljettanut tänä vuonna Joulupukille noin 500 000 kirjettä ja korttia ympäri maailmaa, lähes 200 maasta. Eniten kirjeitä joulupukille lähetetään Englannista. Tänä vuonna joulupukki on saanut ensi kerran postia myös Tuvalusta, joka on pieni saari Tyynessä valtameressä sekä Gazan alueelta.

Vuosittain suomalaiset postittavat noin 70 miljoonaa postikorttia. Joulun lisäksi muita vilkkaita korttisesonkeja ovat ystävänpäivä ja pääsiäinen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.