Mainos

Yh-perheen joulupöydässä vain jugurttia - JouluPussi-keräys auttoi

Vaasalaisesta Karin Toivolasta on parissa vuodessa tullut  monelle paikkakuntalaiselle oikean joulun tuoja. Toivolan alkuunpanema JouluPussi-keräys ruokkii tänäkin jouluna satoja vähävaraisia, vanhuksia ja sairaita, joiden joulun antimet saattaisivat muuten rajoittua leipäpalaan.

Tämänvuotinen pussikeräys koskettaa Toivolan mukaan hieman vajaata kahtasataa taloutta.

Toivola sai idean ruoan keräämisestä ja toimittamisesta eteenpän vaihto-oppilasvuotenaan Englannissa. Siellä järjestettiin ruokakeräyksiä ovelta ovelle.

Jouluilon toisen puolen useaan kertaan nähnyt Toivola ei anna suomalaiselle yhteiskunnalle kovin kiittävää arvosanaa.

– En voi ainakaan puhua hyvinvointisuomesta, hän sanoo Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crew´n haastattelussa.

– Viime jouluna soitimme erään yksinhuoltajan ovikelloa. Kolme lasta tuli avaamaan oven äitinsä kanssa. Jouluaattoaamuna heidän jääkaapissaan ei ollut muuta kuin vesipullo ja jugurttia. He saivat neljä kassillista ruokaa, vähän vaatteita ja joitain leluja. Lapset olivat ihmeissään ja iloissaan. Lahjoista huolimatta kaikkein tärkein heille oli juuri se ruoka. Herkkuja ei tällaisissa perheissä kovin usein ole näkynyt, Toivola kertoo.

Hän pyysi aluksi ystäviään tuomaan ruokaa kotiinsa. Hän toimittaisi ne sitten joulumielen kera eteenpäin.

– Sitten tämä alkoi paisua, kuin pullataikina. Mun kotini oli äkkiä ihan täynnä ruokaa ja ajattelin, että mitä mä teen. Sitten tilasin seurakuntatalolta tilat. Siitä se sitten lähti. Viimekin jouluna saatiin yli 400 kassia ruokaa.

Lähimmäiskotiyhdistyksessä aktiivisesti toimiva Toivola kertoo, että keräykseen voi tuoda kaikenlaista suuhunpantavaa ilahduttamaan lähimmäisiä. Pusseihin kannattaa kerätä kaikkea hyvin säilyvää.

– Yksistään Vaasan alueella on varmasti satoja talouksia, joilla on hyvinkin laiha joulu. Koko Suomessa avun tarvitsijoita on todennäköisesti tuhansia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.