Joulupukin voi tavata matkustusrajoituksista huolimatta: Finnair lentää Rovaniemelle virtuaalisesti

2:16
Seurasimme viime jouluna, kun joulupukki lähti porolla matkaan Korvatunturilta.

Noin puoli tuntia kestäviä virtuaalilentoja järjestetään yhteensä kahdeksan joulupäivästä alkaen.

Virtuaalitodellisuusteknologiaa hyödyntäen Finnair kertoo tarjoavansa pian 360 asteen elämyksen, jonka suomalainen VR-studio Zoan on luonut edistyneen 3D-pelimoottorin, Unreal Enginen, avulla.

VR on lyhenne sanoista virtual reality, joka tarkoittaa virtuaalitodellisuutta. Virtuaalilennon bisnesluokkaan pääsee ”istumaan” joko tietokoneen tai puhelimen selaimen avulla. Osallistuminen onnistuu myös sellaisilla VR-laseilla, jotka käyttävät nettiselaimia ja pystyvät näyttämään videota.

Virtuaalilennon asiakkaat voivat muun muassa nauttia matkustamohenkilökunnan tarjoilemista virvokkeista ja ihailla tähtitaivasta. Kokemuksessa on mukana joulukoristeita sekä tuttua äänimaailmaa lennolta. Läheisellä penkkirivillä saattaa myös nähdä istumassa tutun, jouluisen hahmon. Perillä Rovaniemen talvimaisemissa asiakkaat ylittävät napapiirin ja kulkevat Joulupukin Kammarille tapaamaan pukkia.

”Lappiin sitten. kun se taas on mahdollista”

Noin puoli tuntia kestäviä VR-lentoja järjestetään yhteensä kahdeksan, ja osallistuminen maksaa 10 euroa. Paikat voi varata Finnair Shopista. Kaikki virtuaalilentojen tuotot menevät lyhentämättöminä UNICEFille, joka käyttää ne koronapandemian hillitsemiseen ja siitä kärsineiden lasten auttamiseen.

– Kiitos virtuaalitodellisuuden taian, Finnair voi ‘lennättää’ perheet eri puolilta maailmaa Rovaniemelle nauttimaan talven ihmemaasta ja tapaamaan joulupukkia matkustusrajoituksista huolimatta. Toivomme voivamme tuoda ison hymyn osallistujien kasvoille, Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen sanoo tiedotteessa.

Lento toteutetaan englanninkielisenä.

– Modernin teknologian ansiosta asiakkaamme ympäri maailmaa pääsevät nauttimaan Lapin taiasta ja joulutunnelmasta kotoaan käsin. Toivomme, että lentäminen Finnairin virtuaalisessa bisnesluokassa innostaa heidät matkustamaan paikan päälle Lappiin sitten kun se taas on mahdollista.

– Aika ei voisi olla otollisempi jouluiselle VR-kokemukselle joulupukin virallisen lentoyhtiön siivillä. Olemme kehittäneet Rovaniemen virtuaalikokemusta jo yli vuoden, ja yhteistyö Finnairin kanssa on hieno tapa saavuttaa kansainvälinen yleisö jouluisella toivon ja ilon viestillä, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo.

Matkanjärjestäjien mukaan korkealaatuisten VR-kokemusten puute on kauan ollut yksi suurimpia esteitä kyseisen teknologian yleistymiselle. Finnair on kuitenkin panostanut virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksiin vuodesta 2016. Yhtiö esimerkiksi esitteli Airbus A350:n matkustamokokemusta alan tapahtumissa VR-lasien avulla.

Koronapandemia on nopeuttanut virtuaalikokemusten yleistymistä. Finnair haluaa virtuaalilennon avulla osoittaa, että laajan yleisön virtuaalitapahtumat voivat olla paljon enemmän kuin kokouksia ja videoita.

– Uskomme, että virtuaalitodellisuus voi olla hyvä tapa täydentää reaalimaailman lentokokemusta. Asiakkaat voisivat tulevaisuudessa esimerkiksi valita lomakohteen tai tehdä matkasuunnitelmia virtuaalitodellisuuden avulla. Uskomme myös matkustuskokemuksen muuttuvan yhä personoidummaksi niin, että asiakkaat voivat valita lisäpalveluja omien tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Virtuaalitodellisuuden työkalut voisivat sopia tähänkin tarkoitukseen, asiakaskokemuksesta ja tuotteista vastaava Finnairin johtaja Tiina Tissari kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja