Mainos

Joulun persoonallisimmat lahjat

Pimeinä ja kylminä iltoina luodaan maistuvia tai sööttejä käsityölahjoja ystäville ja sukulaisille tai vaikka työkavereille. Nämä paketit eivät vaadi hermojavievää jonotusta joulukaupoissa, vaan askartelu sujuu leppoisissa tunnelmissa kotona.

Samalla voit tutkia ullakon tai varaston tavara-aarteita, tai vierailla jouluisella kirpputorilla. Vanhasta tavarastakin kehkeytyy jotain aivan uutta ja ihmeellistä pienellä vaivalla. Tässä uusia, mutta perinteisiä aineksia sisältäviä ideoita joulukuusen oksien alle.

Suloiset sokerikkokynttilät

Tee hienot kynttilät vanhoista sokerikoista. Puuhaa varten kaipaat kynttilävahaa, vahoitettua sydänlankaa metallipidikkeellä ja vintiltä tai kirpputorilta löydettyjä sokerinsäilytysastioita.

Sulata vaha ohjeiden mukaan ja sijoita sydänlangat sokerikkoihin. Saat langan pysymään tukevasti pystysuorassa asennossa sitomalla sen langalla tikkuun, joka asetetaan sokerikon suuaukon reunoille.

Kaada sula vaha rauhallisesti sokerikkoihin ja muista jättää tilaa sydänlangan ulostyöntyvälle päälle. Kun vaha on jähmettynyt, poista sydänlankaa tukenut lanka tikkuineen saksilla.

Suklaisia yllätyksiä

Joulun tyypillisimpiä lahjoja ovat erilaiset konvehdit. Älä tyydy kauppojen valmiisiin suklaapakkauksiin, vaan valmista itse terveellisempää ja nautinnollisen hyvää suklaata.

Jääsuklaat ihastuttavat myös lahjoina ja joulukahvin kera nautittaviksi lahjoitat itsetehdyt minttusuklaat. Suklaakonvehdit valmistat helposti omassa keittiössä kylään viemisiksi.

Kotitekoinen kaktusasetelma

Valmiit kukkapaketit kestävät vain hetken, mutta kaktukset ovat helppohoitoisia ja pitkäikäisiä viherkavereita. Muokkaa niistä omanlaisesi yhdistelmä.

Hanki lahjaa varten kukkakaupasta viidestä seitsemään pientä kaktusta ja mehikasvia. Tarvitset myös tilavahkon ruukun, pikkukiviä tai soraa ja multaa. Peitä ruukun pohja parin sentin kerroksella pikkukiviä. Lisää päälle ohut kerros multaa. Verhoa kädet kovapintaisilla työsormikkailla ja poista kaktukset hellävaraisesti ruukuistaan.

Ryhmittele suurimmat kasvit yhteen ja täytä jäljelle jäänyt tila pienemmillä piikikkäillä. Jätä kukkien väliin sentti-pari väliä. Ympäröi jokainen kasvi mullalla niin, että pallojuuri peittyy kokonaan. Voit käyttää apuna pikkutarkassa työssä ruokalusikkaa.

Peitä multapinta pikkukivillä, ja kastele multa puolella kupillisella vettä. Jatka kastelua tarpeen mukaan, kunnes multapinta on kostea. Muistuta lahjansaajaa, että mullan on kuivahdettava kastelujen välillä.

Kokkikirja äidiltä tyttärelle

Tämä on loistava lahjaidea esimerkiksi äidiltä tyttärelle! Ruokamuistot ovat niitä pysyvimpiä ja rakkaat suosikkireseptit saavat lahjansaajan varmasti hyvälle mielelle monta kertaa.

Äidin lihapullaohjeiden ja muiden tärkeiden ruokasalaisuuksien jakaminen vaatii alkuun joko itse askarrellun päiväkirjan tai muun tyhjän vihkosen. Kerää lisäksi esille viinipullojen etikettejä, tulostettuja (ja mieluiten itse otettuja) ruokakuvia, liimaa ja aakkostarroja sekä valitsemiasi koristeita kirjan kantta varten.

Kirjoita ruokaohjeet vanhannäköiselle paperille tai värikopioi alkuperäisreseptit roiskeineen ja rispaantuneine reunuksineen. Leikkaa ja liimaa ruokaohjeet siististi viivotinta käyttämällä kirjan sivuille aakkosjärjestyksessä. Koristele kansi ja liitä toisille sivuille ruokakuvia ja ruokiin sopivien viinipullojen etikettejä.

Lisää ihania suklaareseptejä lahjoiksi

MTV3/realsimple.com

Reseptit: MTV3

Kuvat: MTV3, Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.