Mainos

Joulukuja houkuttelee satoja vieraita

Paimion Postinkujalla on pitkin viikkoa viritelty jouluvaloja, kuten jo 19 vuotena tätä ennen.

Joulukuja avattiin tänään jo 20 kerran. Paimiossa uskotaan, että tällainen Joulukuja on ainutlaatuinen Suomessa, ehkä koko maailmassa.

Poikkeuksellinen tämä kuja on siksi, että sen varrella on vain kymmenen omakotitaloa. Jokainen asukas koristelee pihansa mielensä mukaan. Upeat jouluvalot nostetaan nosturilla koko kujan matkalle ja jokainen tontti saa portilleen joulukuuset.

Joulukujan "viralliset" avajaiset ovat koko Paimion odotettu juhla, vaikka se on täysin ei-kaupallinen. Kujaa ei ole täytetty myyntikojuilla. Jouluglögin jakelupisteelle kertyy ajoittain vähän jonoa. Joulupukki ehti Korvatunturin kiireiden lomasta jakamaan paimiolaislapsille namuja.

Tänä vuonna, juhlavuoden kunniaksi, Turun joulurauhan julistuksesta mukaellun pikkujoulurauhan julistuksen sai kunnian lukea kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki. Julistuksen jälkeen kujalle sytytettiin juhlavalaistus.

Perinnettä käy vuosittain seuraamassa satoja ihmisiä. Kujalaiset ovat myös erittäin otettuja siitä, että upea jouluvalaistus houkuttelee runsaasti vierailijoita.

Se on helppo uskoa, sillä jo pelkästään kuvat Paimion Joulukujalta tuovat hyvän ja rauhallisen joulumielen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.