Mainos

Joulukaupan superviikonloppu käynnissä

Kaupoissa alkaneesta viikonlopusta odotetaan erittäin vilkasta. Kaupan liiton mukaan valtaosa kauppiaista odottaa, että asiakkaat tekevät jouluostoksensa juuri tämän viikonlopun aikana.

Ainakin Helsingin Stockmannilla ostoksia on tehty vilkkaasti, arvioi myyntipäällikkö Petri Mielonen.

– Aamusta asti asiakkaita on ollut tasaisesti, ja samanlainen tilanne tulee jatkumaan iltakuuteen asti. Sadekaan ei ole hidastanut, sillä ihmiset tietävät, että joulu on kulman takana, Mielonen sanoo. Hän uskoo huomisenkin olevan samanlainen kauppapäivä.

Kaupan liiton kyselyssä puolet kauppiaista arvioi, että joulukuun alkupuolen myynti on jäänyt odotuksista surkean talvisään vuoksi.

– Sää on siirtänyt joulukulutusta nimenomaan viimeiseen viikonloppuun ja viimeiseen viikkoon. Vaate- ja jalkinepuolella sää on myös olennaisesti vähentänyt kauppaa, kertoo Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja.

Tänä viikonloppuna kaupoista metsästetään etenkin lahjoja. Superviikonlopun osuus koko joulukaupasta vaihtelee liiton mukaan alakohtaisesti paljon. Sisustuspuolella tehdään hankinnat jo marraskuun lopulla ja joulukuun alussa, ja elintarvikkeet ostetaan vasta juuri ennen joulunpyhiä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.