Mainos

Joulu tulee Nokiallekin

Vesikatastrofista toipuva kaupunki valmistautuu jouluun.

-Kyllä joulu tulee. Se tulee vain eri lailla tänä vuonna, sanoo Riitta Räsänen, neljän koululaisen äiti Nokialta.

-Tavallisesti mä leivon tosi paljon jouluksi, mutta nyt en ole leiponut. Lapset on kantovedellä pesseet lattian, kertoo Räsänen.

Räsäsen perhe asuu Koskenmäen alueella, joka kuuluu Nokian vesikatastrofista pahiten kärsineisiin kaupunginosiin. Keskiviikosta perjantaihin alueen vesijohtoja puhdistettiin, eikä vettä saanut laskea kuin aamuvarhaisella ja illalla.

-Me ollaan oltu kolme päivää siellä sun täällä, kun kotona ei voi olla, toteaa Räsänen. Iltamenoa on työ- ja koulupäivän jälkeen keksitty, vaikkei niin kovasti olisi ollut menomielikään.

Saastuneen veden aiheuttama vatsatauti on Räsäsen perheessä nyt ohi, eikä sairaus näytä uusiutuvan. Tuttavapiirissä on kyllä sellaisia, jotka ovat sairastuneet toisen tai jopa kolmannen kerran. Puoliso vältti taudin, koska on arkipäivät töissä Raumalla.

-Mä sairastin neljä tai viisi päivää, ja kaksi päivää on semmoisia että en tiennyt mitä tapahtui. Onneksi meidän 15-vuotias ei sairastunut, hän pystyi hakemaan vettä ja lapset on saaneet ruokaa, kertoo Riitta Räsänen.

Juomavesi haetaan Räsäselle eri puolille kaupunkia pystytetyistä jakopisteistä - mahdollisesti vielä pitkäänkin. Mehuja on perheessä juotu viime aikoina paljon.

Kaupungin ohjeiden mukaan likaantuneellakin hanavedellä voi peseytyä, mutta Riitta Räsänen on hyvillään siitä että lapset ovat välillä päässeet Tampereella asuvien kavereidensa luo saunaan ja suihkuun.

-Avun tarjoaminen on lämmittänyt, se on ollut ihan uskomatonta, sanoo Räsänen. Eniten ilahdutti se, kun Pirkkalassa asuva lasten harrastuskavereiden äiti kutsui koko perheen pyykille ja saunaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.