Joukkuetoverit juhlistivat komeasti suomalaispuolustajan NHL-uran avausmaalia – ”Hänen hymynsä ulottui korvasta korvaan”

Pittsburgh Penguinsin suomalaispuolustaja Juuso Riikola laukoi NHL-uransa ensimmäisen osuman viime yön NHL-kierroksella St. Louis Bluesin verkkoon. Riikolan osuma oli koko joukkueelle iso juttu.

Riikola laukoi uransa ensimmäisen osuman NHL:ssä ylivoimalla painavalla lyöntilaukauksella. Riikola ehti pelata NHL:ssä 18 ottelua ilman maalia. Suomalaistulokkaan osuma otettiin upeasti vastaan koko joukkueessa.

– Se oli mahtavaa! Hänellä on ollut lukuisia paikkoja ja paljon tolppia. Luulen, että kaikki ovat iloisia hänen puolestaan, Pittsburghin tähtipuolustaja Kris Letang hehkuttaa Pittsburgh Tribune-Reviewille.

Ensimmäistä kauttaan rapakon takana pelaava Riikola on pelannut nyt 19 NHL-ottelua tehoin 1+1. Kovan työn takana ollut ensimmäinen osuma aiheutti iloa koko joukkueessa. Maalintekijä Riikola sai joukkuetovereiltaan komean vastaanoton ottelun päätyttyä.

– Se oli hienoa. Hänen hymynsä ulottui korvasta korvaan osumansa jälkeen. Hän sai hienot suosionosoitukset pukukopissa ottelun jälkeen. Me huomioimme hänen ensimmäisen NHL-osumansa, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan toteaa.

– Se oli jotain sellaista, mitä hän ei tule koskaan unohtamaan. Kukaan ei unohda ensimmäistä NHL-maaliaan. Olemme kaikki erittäin iloisia hänen puolestaan, Sullivan iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat