Joukkuekaveri paljastaa: Laineella useampi hulvaton lempinimi

Suomalaistähti Patrik Laine on aloittanut NHL-uransa mykistävällä tavalla. Nuoren hyökkääjän hurjat otteet ovat ihastuttaneet myös Winnipeg Jetsin joukkueen sisällä.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vanha sanonta pitää paikkansa myös Laineen tapauksessa. Jets-kapteeni Blake Wheeler paljastaa joukkueen sisällä liikkuvan jo useampi lempinimi suomalaislupauksesta.

– Se oli iso asia: miksi me kutsuisimme häntä? Se alkoi Patty-nimellä. Mutta sitten hän mukavoitui ja paljasti hieman enemmän itsestään. Hän kertoi, että kaikki hänen ystävänsä kutsuvat häntä Patsjukiksi, Wheeler naurahtaa TSN:n mukaan.

Lempinimi Patsjuk viittaa NHL:stä tuttuun venäläistähti Pavel Datsjukiin, joka loistaa nykyisin KHL:ssä. Wheelerin mukaan lempinimiä viljellään ja muutellaan välillä tilanteen mukaan.

– Se on yleensä joko Patty tai Patsjuk. Hattutemppujen jälkeen jotkut huutelivat nimeä ”Great One”. Ja pelinumeron 29 sijaan olemme kutsuneet häntä numerolla 99, Wheeler paljastaa viitaten kiekkolegenda Wayne Gretzkyn pelinumeroon.

Joka tapauksessa Laine on tullut jäädäkseen NHL:ään. Se on kova temppu 18-vuotiaalta nuorukaiselta.

– Hullua. Muistan, kuinka itse 18-vuotiaana taistelin pelatakseni yliopistosarjassa. Nyt nämä nuoret tulevat tänne ja loistavat maalipörssiä ja tekevät kaikkea naurettavaa. Se ällistyttää, Wheeler kiteyttää.

Lue myös:

    Uusimmat