Muutos Patrik Laineessa herättää huomiota Pohjois-Amerikassa – joukkuekaverilta paljon puhuva kiteytys

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine on kärsinyt tuoreeltaan pienimuotoisesta loukkaantumisesta. Alkukaudella 21-vuotias hyökkääjä on kuitenkin säväyttänyt todellisella ”muodonmuutoksellaan”.

Laineen pelilliset otteet ovat keränneet kehuja niin Winnipegissä kuin yleisesti Pohjois-Amerikassa.

– Se, miten paljon hän on tehnyt töitä niiden asioiden eteen, joita häneltä on pyydetty, ei ole jäänyt huomioitta, Sportsnetin luottotoimittaja Elliotte Friedmankirjoitti kolumnissaan.

Laine on nakuttanut alkukauden 12 ottelussa tehot 3+10=13. Pistesarakkeessa huomio kääntyy erityisesti syöttöjen määrään. Laine kun on tullut tutuksi lähes puhtaana maalintekijänä.

– 10 syöttöä on määrä, jonka hän saavutti viime kaudella vasta helmikuun toisena päivänä, Friedman muistuttaa, jatkaen perään:

– Tuo tekee hänestä vain vaarallisemman pelaajan, koska kaikki tietävät, että hän osaa tehdä maaleja, Friedman puhuu Laineen monipuolisuudesta.

Itse muodonmuutos on kerännyt kiitosta myös Jetsin pukukopin sisältä.

– Yksi hänen joukkuetovereistaan antoi hänelle varsin mukavan kehun: ”Viime vuonna hän ajatteli, että ”minun on pakko tehdä maaleja”. Nyt hän ajattelee, että ”meidän on pakko tehdä maaleja””, Friedman paljasti osuvan kiteytyksen.

Lue myös:

    Uusimmat