NHL-supertähdellä kunnianhimoinen tavoite Patrik Laineen suhteen – ”Parhaita koko liigassa”

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine on tällä hetkellä koko NHL:n pistepörssin kärjessä. Viime kierroksilla Laine on yltynyt aivan hirmuiseen vireeseen. Tämän lisäksi Laineen alkukauden otteissa on ollut äärimmäisen positiivisia piirteitä.

Laine, 21, aloitti kauden poikkeavasta tilanteesta. Suomalaishyökkääjän ja Jetsin sopimusneuvottelut venyivät, minkä myötä Laine ei ehtinyt ollenkaan mukaan Jetsin harjoitusleirille.

Lopulta Laine hyppäsi mukaan suoraan runkosarjan alkuun. Tämän jälkeen hän on tykittänyt viiteen peliin jo kymmenen tehopistettä (3+7).

Tuoreeltaan, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on nostanut Laineen kahden supertähden, Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin vierelle ykkösketjuun.

Kyseinen trio oli äärimmäisen isossa roolissa, kun Jets kaatoi viime yön kierroksella Minnesota Wildin lukemin 5-2. Laine loisti isoimpana tähtenä tehoilla 2+2.

Laineen ketjukaveri Wheeler teki Wild-pelin jälkeen suoran paljastuksen suomalaishyökkääjään liittyen.

– Minun tavoitteeni on se, että silloin kun lopetan, niin hän on yksi parhaista hyökkääjistä koko liigassa, 33-vuotias Wheeler täräytti Winnipeg Free Pressin toimittajan Mike McIntyrenmukaan.

– Hän on kaveri, joka on saanut nauttia jo nuorella iällä menestyksestä. Hän on ollut iso osa meidän joukkuettamme, mutta joskus taas, nuorella pelaajalla, kun asiat eivät mene nappiin – tunteet nousevat pintaan ja on vaikea tajuta, että mitä silloin pitää tehdä. Juttelin hänen kanssaan kesällä ja uskoisin, että hän tajusi jotain asioita. Hän tajusi, että se on loppupeleissä hänen vastuu ottaa ne seuraavat askeleet. Se on näkynyt hänestä – hän on ollut  uskomattoman päättäväinen alkukauden aikana, Wheeler kehui.

Laine on ollut aidosti läsnä kaukalossa, eikä hän ole nakuttanut tehoja pelkästään ylivoimalla. Laineen pelillinen anti on ollut huomattavasti merkittävämpi kuin mitä aiempina NHL-vuosina.

– Hän on taistellut, raapinut kiekkoja. On ihan tyypillistä, että kun puhutaan isosta kaverista, jolla on tuollaiset taidot – oikealla asenteella kiekko vain löytää hänet. Olemme kaikki nähneet sen, että mitä hän pystyy tekemään, kun hän saa itselleen tilaa, Wheeler perkasi suomalaisen otteita.

Lue myös:

    Uusimmat