Mainos

Joukkojen käyttö mahdollista Kosovossa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja Italian pääministeri Romano Prodi sanoivat eilen, että joukkojen käyttö olisi yksi vaihtoehto estää etninen sota Kosovossa.

Washingtonissa lehdistötilaisuudessa puhunut Clinton ilmoitti myös olevansa valmis lisäämään painetta Jugoslavialle, jos se jatkuvasti estää rauhanomaisen ratkaisun löytymisen Kosovon väkivaltaisuuksiin.

Clintonin mielestä mitään vaihtoehtoa ei voida sulkea ulos, koska liian moni ihminen on saanut surmansa Kosovossa. Yhdysvaltain viranomaisten mukaan tuhannet kosovolaiset ovat liittyneet albanialaisten taistelujoukkoihin maakunnan itsenäisyyden saavuttamiseksi.

Clintonin Balkanin erityislähettiläs Robert Gelbard kertoi senaatin eurooppalaisia suhteita käsittelevälle komitealle, että Serbian hallitus ajaa politiikallaan Kosovon asukkaat taistelemaan Kosovon vapautusarmeijaan KLA:han. Se on saanut uusien jäsenten lisäksi huomattavan paljon rahaa ja aseita.

Noin 90 prosenttia Serbian maakunnan Kosovon 1,8 miljoonasta asukkaasta on albaaneja ja suurin osa heistä kannattaa maakunnan itsenäistymistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.