Mainos

Joukkoirtisanomiset taipuvat runoudeksi

(Kuva: Kajaanin Runoviikko)

Kajaanin runoviikon teemana on tänä vuonna vuonna Rajaton maailma.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut taiteellinen johtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo kertoo, että teema on saanut innoituksensa muun muassa globalisaation viime aikaisista vaikutuksista suomalaisten työpaikkoihin. Erityisesti Kainuu on joutunut kärsimään töiden valumisesta maan rajojen ulkopuolelle.

Runoviikolla esitetään Sinisalon käsikirjoittama, talouspolitiikkaa ja runouden historiaa käsittelevä näytelmä Pesä pienoinen. Siinä suomalainen pariskunta joutuu kokemaan työpaikkojen menettämisen joukkoirtisanomisen yhteydessä.

- Aloitin kirjoittamisen jo pari vuotta sitten. Nyt kun teos valmistui, oli järkyttävä huomata, kuinka ajankohtainen se on yhä, Sinisalo kertoo viitaten muun muassa Kemijärven massairtisanomiseen.

Kainuussa osataan arvostaa omia perinteitä

Sinisalo jatkaa Runoviikoilla isänsä työtä. Edesmennyt taitelija Veikko Sinisalo oli perustamassa Kajaanin runoviikkoa 32 vuotta sitten. Kirsi-Kaisa Sinisalon mukaan Kajaani on ihanteellinen paikka runouden ystävälle.

- Siellä runokulttuuri elää voimakkaasti. On ollut ilo tutustua siihen, miten ihmiset osaavat arvostaa paikalliskulttuuriaan ja omaa menneisyyttään.

Sinisalo sanoo pyrkineensä taiteellisena johtajana siihen, että ohjelmistossa olisi jokaiselle jotain.

- Erityisesti kädenjälkeni näkyy lapsille ja nuorille suunnatussa ohjelmistossa ja ilmaistapahtumissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.