Mainos

Joskus deodorantti pettää – uusi sovellus vihjaa haisulia käymään suihkussa

Vaikka kuinka kylpisi päivittäin, joskus deodorantti saattaa pettää tai jalat haista. Heikkonenäisen tai hajamielisen on kuitenkin turha luottaa siihen, että työkaverit huomauttaisivat asiasta. Nyt Konica Minolta on kehittänyt ongelmaan teknisen avun.

Perinteinen kameravalmistaja, japanilainen Konica Minolta on suunnitellut laitteen ja puhelinsovelluksen yhdistelmän, jonka tarkoitus on nuuskia ilmaa mahdollisten epämiellyttävien hajujen varalta.

Taskukokoinen, nauhuria muistuttava laite kulkee käyttäjän mukana ja on yhteydessä älypuhelimeen. Jos käyttäjä alkaa haista, sovellus hälyttää. Nuuskija analysoi ilmasta tiettyjä aineita, kuten ammoniakkia tai isovaleriaanahappoa, jotka yleensä yhdistetään epämiellyttävään hajuun. Jos arvot nousevat korkeiksi, se lähettää viestin sovellukseen.

Keksintö on saanut alkunsa siitä sosiaalisesta ongelmasta, miten vaikeaa jatkuvasti haisevalle ihmiselle on huomauttaa hajusta. Yleensä haisevat ihmiset eivät itse huomaa haisevansa.

– Me (sovellus) voimme helpottaa ihmisiä kertomalla haisevatko he vai eivät ja säästää samalla tietämättömyyden tuskalta, Daisuke Koda Konica Minoltalta kertoi Wall Street Journalille.

Sovelluksen toimivuus on tietenkin kiinni siitä, kuinka yleiseksi se onnistuu leviämään. Elektroniikkayritys aikoo alkaa myymään KunKun-nimistä laitettaan tulevana kesänä Japanissa muutamalla sadalla eurolla. Nimi viittaa nuuhkimiseen: ”sniff sniff”.

Yritys testaa tuotetta tulevaisuudessa mahdollisesti yrityksissä, joissa asiakaspalvelijoiden hajuttomuus on erityisen tärkeää asiakastyytyväisyyden kannalta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.