José Mourinhon Tottenham on sekasorrossa – historiallisen surkea putki: "Kaikki pelaajat Leipzigin penkillä pelaisivat joukkueessani"

Tottenhamin päävalmentaja José Mourinho oli lyöty mies Leipzigissa. Spurs taipui isännille tiistai-iltana 0–3 ja pullahti tylyin 0–4-yhteismaalein ulos Mestarien liigasta.

Kun Mourinho voitti ensimmäisen kerran Mestarien liigan Porton kanssa vuonna 2004, eilisillan vastustajan RB Leipzigin päävalmentaja Julian Nagelsmann oli 16-vuotias.

Tiistaina nuori saksalaisluotsi veti kaikin tavoin pidemmän korren kokenutta portugalilaisvelhoa vastaan, eikä Tottenhamilla jäänyt oikeastaan mitään seliteltävää 0–3-tappion jälkeen.

– Ryhmällä, joka meillä tällä hetkellä on käytössä, loppukaudesta tulee erittäin, erittäin vaikea. Ongelmamme eivät katoa huomenna. Taistelemme loppuun asti, Mourinho totesi The Guardianin mukaan.

Loukkaantumisten riivaaman Tottenhamin kausi on ollut äärimmäisen vaikea, eikä päävalmentajan vaihtuminen ole parantanut tilannetta lainkaan. Romahtaminen Leipzigissa oli uusi aallonpohja niin Tottenhamille kuin myös Mourinholle.

Tappio oli Mourinhon joukkueelle kuudes perättäinen ottelu ilman voittoa. Putki on ennätyksellisen pitkä koko hänen valmentajaurallaan.

Spursin rungosta puuttuivat Steven Bergwijn, Ben Davies, Harry Kane, Davinson Sánchez, Moussa Sissoko ja Son Heung-min.

– Olin positiivinen vielä eilen, mutta minun täytyi olla. Todellisuus on täysin eri asia. Toinen joukkue oli paljon vahvempi. Tietenkin se oli vaikeaa, ja Leipzig selvästi ansaitsi paikkansa puolivälierissä, Mourinho virkkoi.

– Kaikki pelaajat Leipzigin penkiltä pelaisivat joukkueessani tällä hetkellä.

Nagelsmannin Leipzigille selviytyminen kahdeksan joukkoon Mestarien liigassa on historiallinen saavutus.

– Pelasimme paremmin kuin viimeisissä Bundesliigan otteluissamme, Nagelsmann kehui omiaan.

– Kannattajat ovat tunteikkaina. Tämä on todella iso juttu seurallemme. Nyt odotamme innolla otteluparin arvontaa. Tämä on erityinen hetki.

Lue myös:

    Uusimmat