Tummat pilvet kasaantuvat Tottenhamissa, Mourinho haaveilee jo kesästä – "Olemme erittäin pahoissa ongelmissa"

Mestarien liigan jatkopaikka on uhattuna, mutta se on vain yksi murhe jalkapalloseura Tottenhamin päävalmentajan Jose Mourinhon mielessä. Mourinhoa mietityttää vielä enemmän, miten joukkueen ykköshyökkääjien Harry Kanen ja Son Heung-minin puuttuminen kokoonpanosta vaikuttaa pelaamiseen loppukauden ajan.

Keskiviikkona Mourinho sai kevään näkymistä esimakua, kun loukkaantumisten vaivaama Tottenham jäi Mestarien liigan pudotuspeliavauksessaan altavastaajaksi. Saksalainen Leipzig nappasi arvokkaan vierasvoiton Timo Wernerin 58. minuutin rangaistuspotkumaalilla.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Leipzigin kentällä 10. maaliskuuta.

– Olemme erittäin pahoissa ongelmissa. Minua huolettaa, onko tilanne sama kauden loppuun, Mourinho kommentoi.

Leipzigia vastaan lontoolaiset olivat altavastaajia, ja maalivahti Hugo Lloris pelasti joukkueensa useammilta takaiskuilta.

Wernerille maali oli kauden 26:s. Leipzigin päävalmentaja Julian Nagelsmann piti voittoa täysin ansaittuna.

– Olisimme voineet tehdä useammankin maalin. Mutta tämä oli vasta avausottelu. Meidän pitää pystyä yhtä hyvään esitykseen myös toisessa ottelussa.

Tottenham lupaa hyökätä

Tottenham pelasi viime keväänä Mestarien liigan loppuottelussa, mutta hävisi Madridissa pelatun finaalin Liverpoolille 0–2. Vanhoista meriiteistä ei ole enää apua, sillä poissaolot syövät tehoja.

Sonin käsi murtui viikonlopun Aston Villa -ottelussa, eikä hän välttämättä kuntoudu kevään otteluihin. Kane potee takareisivammaa, jonka takia hän on sairauslistalla huhtikuulle asti.

– Jos voisin, siirtyisin suoraan heinäkuun ensimmäiseen päivään, jolloin kaikki pelaajani olisivat terveinä. Mutta olemme vasta helmikuussa, ja pitää taistella kausi loppuun, Mourinho sanoi.

Kanen ja Sonin lisäksi Mourinho listasi poissaolijoiksi Moussa Sissoko, Lucas, Erik Lamela ja Steven Bergwijn. Taktiikka ei silti muutu.

–  Vaikka en tietäisi, ketkä pelaavat hyökkääjinä, me hyökkäämme, Mourinho totesi.

Lue myös:

    Uusimmat