Cristiano Ronaldo janoaa vastata Lionel Messin haasteeseen – pysyykö alkukauden kompuroinut Valencia Vanhan rouvan kyydissä?

Mestarien liigan avausotteluun keskiviikkona Valenciaa vastaan valmistautuva Juventus pelasi kaksijakoisen kenraaliharjoituksen sunnuntaina Serie A:n kärkikamppailussa Sassuoloa vastaan. 2-1-voitto ja Cristiano Ronaldon maalitilin aukeaminen ilahdutti Juventus-leiriä, mutta Douglas Costan törkeä käytös ottelun loppuhetkillä ei varmasti ollut päävalmentaja Massimiliano Allegrin mieleen.

Artikkelin videossa kooste tiistain Mestarien liiga -kierroksen huippuhetkistä.

Ronaldon kolmen ottelun maalittomuus ehti herättää joidenkin Juve-fanien keskuudessa jo huolta, mutta Sassuoloa vastaan lusitaanin koneet käynnistyivät. Ensimmäinen syntyi vastustajan suosiollisesta tarjoilusta, mutta toisella jaksolla syntyneessä voittomaalissa vasen jalka puhui Ronaldolle tuttuun ja tylyyn tapaan.

Real Madridin hyökkäys rakennettiin Ronaldon ympärille. Karim Benzema imi vastustajan puolustajia itseensä ja raastoi tilaa portugalilaiselle, joka usein korjasi hedelmät. Benzeman tyyppistä epäitsekästä ja työteliästä hyökkääjää ei Ronaldon rinnalla Juventuksessa toistaiseksi ole. Mielenkiintoista onkin kauden edetessä nähdä miten Allegri Juventuksen hyökkäyspelin organisoi.

Juventuksen osakkeet viime kaudesta ovat nousseet entisestään, eikä syy ole pelkästään Ronaldon saapumisen. AC Milanissa kauden pelannut Leonardo Bonucci on palannut Juventuksen takalinjoille. Yhtenä maailman parhaana peliä avaavana ja lukevana topparina hän tuo merkittävän lisän Vanhan rouvan pelaamiseen.

Juventusta keskiviikkona isännöivän Valencian alkukausi on ollut vaikea. Neljästä ottelusta tuloksena on kolme tasapeliä ja tappio. Heikoille esityksille löytyy silti myös selittäviä syitä, sillä joukkueen johtaviin puolustajiin kuuluva argentiinalainen Ezequiel Garay on sairastuvalla yhdessä ranskalaisten keskikenttäpelaajien Geoffrey Kondogbian ja Arsenalista saapuneen Francis Coquelinin kanssa.

Juventus avausvastustajana tarjoaa espanjalaisjoukkueelle hyvän mahdollisuuden kääntää alkukauden huono kierre. Ennakkoon Valencialle on luvassa kuitenkin vaikea ilta, sillä Ronaldo on tässä kilpailussa parhaimmillaan ja janoaa vastata Lionel Messin tiistai-iltana asettamaan haasteeseen. 

Valencia - Juventus suorana lähetyksenä keskiviikkona C More Sport 2 -kanavalla ja suoratoistopalvelussa kello 21.50 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat