Mainos

Jos vanhemmille sattuu jotain lomalla, näin matkanjärjestäjä huolehtii lapsista – "Vanhempien kontrolli pettää harvoin"

Matkanjärjestäjän mukaan on erittäin harvinaista, että vanhemmat eivät alkoholin vuoksi pystyisi huolehtimaan lapsistaan lomailun aikana.

Portugalilaismedia uutisoi, että viikonvaihteessa Madeiralla kuollut suomalaismies olisi vaikuttanut päihtyneeltä ennen kohtalokasta putoamistaan.

TUI-matkanjärjestäjän mukaan vanhempien kontrolli pettää vain harvoin. Viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen sanoo, että tilanteet käsitellään aina tapauskohtaisesti.

– Ilmoitus saattaa tulla hotellin henkilökunnalta, muilta asiakkailta tai oppaat kiinnittävät siihen huomiota.

Sen jälkeen oppaiden tehtävänä on mennä keskustelemaan asiakkaan kanssa. Osalla oppaista on myös lastenhoitoon pätevöittävä koulutus, mikäli tilanne vaatii lapsista huolehtimista.

– Meiltä tehdään myös heti ilmoitus joko toiselle vanhemmalle Suomeen, jos kyseessä on yksin matkustava vanhempi lapsineen, tai vaihtoehtoisesti olemme yhteydessä lähisukulaisiin.

Pajusen mukaan yhteistyötä tehdään lisäksi paikallisen poliisin ja tarvittaessa ulkoministeriön kanssa. Hän kuitenkin painottaa, että matkalla lapset ovat vanhempien vastuulla.

Kuolemaa selvitellään edelleen

Perjantaiyönä silminnäkijät todistivat suomalaismiehen olleen matkalla hotellille, mutta unohtaneen hotellinsa nimen. Miehen 7-vuotias poika oli majapaikassa. Isä lähti lopulta matkaan taksin sijasta jalkaisin.

Ulkoministeriö ei pysty vielä vahvistamaan virallisesti kuolemaa. UM kertoo, että asia on edelleen selvityksessä paikallisviranomaisten kanssa.

Kuolleelle 35-vuotiaalle miehelle tehdään ruumiinavaus kuolinsyyn varmistamiseksi.

Portugalilaislehden mukaan Madeiralle matkustanut miehen lanko on tunnistanut vainajan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.