Mainos

"Jos töissä viihdytään, työurat pitenevät"

Sosiaali- ja terveysministeriö on tänä vuonna MTV3:n ja Porin kaupungin pääyhteistyökumppani SuomiAreenalla Porissa heinäkuussa. Ministeriön järjestämissä keskusteluissa etsitään parempaa työelämää, koska jos kansa viihtyy töissä, työurat pitenevät ja sosiaaliturvan rahoitus hoituu.

Sairaan kauniiseen työelämään etsitään lääkkeitä torstaina 14.7. ministeriön järjestämässä keskustelutilaisuudessa. Kysymyksiä on paljon: Onko mahdollista saada yhtä aikaa sekä lisää joustoja että tuottavuutta? Mitä siitä seuraa, jos kaikki haluavat downshiftata? Miten työllistetään vain osittain työkykyiset? Puhujaksi on tulossa uuden sosiaali- ja terveysministerin lisäksi mm. Trainer's Housen perustaja Jari Sarasvuo. Juontaja Kaarina Hazard osaa kysyä teräviä jatkokysymyksiä.

- Sosiaali- ja terveysministeriön uuden strategian mukaan haluamme Suomesta sosiaalisesti kestävän vuonna 2020. Sen takia toinen keskustelumme keskittyy työurien pidentämiseen. Kun mahdollisimman moni suomalainen on töissä pitkään, pystymme rahoittamaan sosiaaliturvan. Ja jos töissä viihdytään, siellä myös pysytään, STM:n viestintäpäällikkö Eriikka Koistinen kertoo.

Perjantaina 15.7. mietitään uuden peruspalveluministerin johdolla, miten lisätä miesten terveyttä ja elinvuosia.

- Terveyden edistäminen on STM:n uuden strategian toinen pääkohta. Koska miehet koristavat useita pahoinvointitilastoja, haluamme keskustella miesten hyvinvoinnin lisäämisestä, Koistinen jatkaa.

Ministeriön herättämää keskustelua jatkavat mm. Mannerheimin lastensuojeluliiton, Logican, Tehyn ja Tekryn keskustelutilaisuudet.

Rasvaprosentinkin voi mittauttaa

Sosiaali- ja terveysministeriö pystyttää Poriin STM-Huoltamon. Tässä teltassa voi mittauttaa rasvaprosentin, tilata eurooppalaisen sairausvakuutuskortin ja kysyä asiantuntijalta terveellisestä ravinnosta. Lisäksi siellä voi harjoitella tanssipelaamista eli katsoa, kuinka nopeasti jalat tottelevat screenillä näkyviä komentoja. Myös uudet sosiaali- ja terveysministerit ovat kansalaisten tavattavissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.