Jos poliisi olisi ollut 20 sekuntia ripeämpi, teinityttö Jaymen 88 päivän piina olisi voitu estää – kidnappaaja varautui veriseen yhteenottoon

Uusimpien tietojen valossa amerikkalaisteini Jayme Clossin kidnappaus oltaisiin saatettu estää, mikäli poliisi olisi ollut paikalla vain hetkeä aiemmin. Asia käy ilmi oikeuden asiakirjasta, kertoo CNN

15. lokakuuta 21-vuotias Jake Thomas Patterson kidnappasi 13-vuotiaan Jayme Clossin ja tappoi hänen molemmat vanhempansa. Jayme Closs oli kadoksissa 88 päivää, ennen kuin hän onnistui pakenemaan sieppaajaltaan ja Patterson saatiin kiinni.

Viimeisimpien tietojen valossa Clossin kidnappaus oli sekunneista kiinni.

Poliisiauton sireenit kuuluivat takakontissa

Saapuessaan Clossien kotitalolle poliiseja vastaan ajoi punertava auto, jonka yksi poliiseista arvioi olevan Ford Taurus. Auton kuljettajana Jake Thomas Patterson ja takakontissa Jayme Closs, kädet ja jalat sidottuna ja suu teipattuna. Auton takakontissa hän kuuli poliisiauton sireenit.

Oikeuden asiakirjan mukaan Patterson ehti ajaa pois kotitalolta vain 20 sekunnin ajan, ennen kuin poliisit tulivat häntä vastaan. Patterson kertoi näin kuulusteluissa. 

Patterson sanoi, että mikäli välikohtaus virkavallan kanssa olisi tuolloin syntynyt, se olisi ollut väkivaltainen. Hän piti asetta etupenkillä ja kertoi olleensa valmis ampumaan poliiseja.

Asunnolla vain 4 minuuttia

Jayme Closs oli kidnappaajansa vankina 88 päivää, kunnnes hän onnistui karkaamaan vankeudesta ja vastaantullut koiranulkoiluttaja hälyytti hänelle apua. Samana päivänä Jake Thomas Patterson pidätettiin ja hän myönsi teot.

Hätäpuhelu Clossin perheen kotoa soitettiin seitsemää minuuttia vaille kello 1 yöllä. Poliisit olivat paikalla tasalta ja Patterson kertoi itse viipyneensä perheen asunnolla noin neljä minuuttia.

Kun poliisit saapuivat Pattersonin kotiin, hän vastasi poliiseille lyhyesti:

– Minä tein sen.

Lue myös:

    Uusimmat