13-vuotiaan tytön kuukausiksi siepannut mies tunnusti katumuksensa kirjeessä: "En voi uskoa, että tein tämän"

Yhdysvalloissa 13-vuotiaan tytön sieppaamisesta ja tämän vanhempien surmaamisesta syytetty mies on vuodattanut tuntojaan vankilasta käsin lähettämälleen kirjeelle.

Lähes kaksi kuukautta pidätetyksi tulemisensa jälkeen teoista syytetty Jake Patterson lähetti yhdysvaltalaiselle televisiokanavalle kirjeen, jossa hän katuu tytön sieppaamista.

13-vuotias Jayme Closs pääsi pakenemaan sieppaajaltaan tammikuussa viikkokausia kestäneen piinan jälkeen. Lokakuussa siepattua tyttöä oli pidetty vankina 21-vuotiaan miehen asunnossa. Viranomaisten mukaan sieppaaja oli ennen tytön viemistä ampunut tämän vanhemmat haulikolla.

KARE-TV-kanavan toimittaja Lou Raguse oli saanut mieheltä kirjeen vankilasta lähetettyään aiemmin tälle kysymyksiä kirjeitse. Patterson kertoo kirjeessä, että pidätyksensä jälkeen hänen oli koko ajan ollut tarkoituksena tunnustaa kaikki.

– Tullessani pidätetyksi (minkä odotin tapahtuvan paljon aiemmin) tiesin, että en taistelisi vastaan. Yritin kertoa heille kaiken, jotta heidän ei tarvitsisi kuulustella Jaymea. Niin he kuitenkin tekivät, ja satuttivat häntä lisää ilman syytä, kirjeessä luki.

Tapauksesta kertovan CNN:n mukaan he eivät ole voineet itsenäisesti vahvistaa kirjeen aitoutta, mutta Barronin kunnan sheriffi Chris Fitzgerald vahvistaa tietävänsä, että epäilty on lähettänyt kyseiselle tomittajalle kirjeen.

"Se oli todella typerää"

Kirjeen mukaan Patterson aikoo tunnustaa oikeudessa syyllisyytensä, jotta Clossin ja hänen sukulaistensa ei tarvitse stressata oikeudenkäynnistä. Mies sanoo tuntevansa valtavaa katumusta teostaan.

– En voi uskoa, että tein tämän. Se oli todella typerää jälkikäteen katsottuna.

Patterson kertoo myös seuranneensa uutisointia sieppauksesta, mutta vaihtaneensa kanavaa aina aiheen tullessa esiin televisiossa.

Sieppaus oli impulsiivinen teko

Patterson tunnusti kirjeessä, ettei kertonut sieppauksesta kellekään. Hän oli jopa piilottanut tytön huoneeseensa, kun miehen isä oli vieraillut poikansa kotona.

Syytetty kertoo, ettei ajattele sarjamurhaajan tavoin, vaan sieppaus oli pääosin impulsiivinen teko, jota ei ollut suunniteltu pitkään.

– Kukaan ei ikinä tule uskomaan tai voi edes kuvitella, kuinka pahoillani olen Jaymen satuttamisesta näin paljon. En osaa ilmaista sitä. Olen pahoillani Jayme! Kaikesta. Tiedän, että se ei merkitse paljonkaan, kirjeessä luki.

Pattersonia syytetään kahdesta murhasta, kidnappauksesta sekä aseistetusta murrosta. Syytteiden luku tapahtuu maaliskuun loppupuolella.

Lue myös:

    Uusimmat