Mainos

Lumisateet mahdollisia tiistaina etelässäkin – ”Suomi on nyt myrskyradalla”

Sää viilenee hetkeksi maanantain tuulten jälkeen. Lumi- ja räntäsateet ovat tiistaina mahdollisia etelässä asti, mutta mahdollinen lumi tuskin jää etelässä pitkäksi aikaa maahan. Loppuviikolla edessä voi olla jälleen myrskytuulia.

Viikko on epävakainen ja tuulinen. Tänään maanantaina myrsky riepottelee etelä- ja lounaisrannikkoa.

– Tiistaina luoteistuuli tuo viileämpää ilmaa. Maan keski- ja pohjoisosassa tulee laajalti lunta. Räntä- ja lumisateiden mahdollisuus on etelärannikolla asti, toteaa MTV uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ajokeli huononee lumi- ja räntäsateiden alueella.

Keskiviikoksi sää näyttää poutaantuvan koko maassa. Etelässä lämpötilat ovat nollan vaiheilla, muualla on pakkasta. Torstaina seuraava sadealue tuo vettä etelään ja länteen sekä lunta itään ja pohjoiseen.

– Loppuviikolla perjantain tienoilla saattaa tulla uusi myrsky, mutta ennusteet vielä vaihtelevat tämän osalta. Tällainen talvipuolella esiintyvä myrskyrata näyttää kuitenkin olevan nyt muodostumassa ja se on lähiviikkoina Suomen päällä, sanoo Liisa Rintaniemi.


Tänään maanantaina on viides peräkkäinen päivä, kun jossain Suomen merialueilla mitataan myrskyä eli vähintään 21 m/s. Voimakkaimmat tuulet ovat olleet tänään ja perjantaina. Ilmatieteen laitoksen mukaan marraskuussa on kuukausista tilastollisesti toiseksi eniten myrskypäiviä, heti joulukuun jälkeen. Marraskuussa on keskimäärin 3,4 myrskypäivää, joulukuussa puolestaan 3,6.

Tänä vuonna tilastoitavia myrskypäiviä on Ilmatieteen laitoksen mukaan marraskuun loppuun mennessä ollut merialueilla yhteensä 15. Tämä on melko tavanomainen määrä. Myrskypäiväksi katsotaan päivä, jolloin ainakin yhdellä merisäähavaintoasemalla on mitattu kymmenen minuutin keskituulen nopeudeksi vähintään 21 m/s kolmen tunnin välein tehtävissä Synop-havainnoissa.

Sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.