Mainos

Jopa 750 000 vakuutettua vaihtaa yhtiötä

Jos vakuutuskentän täysremontti toteutuu suunnitellusti, noin 750 000 vakuutettua joutuu muuttamaan vakuutusyhtiötä tänä vuonna.

Määrä voi jäädä runsasta puolta pienemmäksi, sillä henkiyhtiö Suomen omistajista eli vakuutuksenottajista osa vastustaa tiukasti yhtiön liittämistä osaksi Pohjolan uutta henkiyhtiötä. Ongelmia aiheuttaa Suomeen kertyneen ylimääräisen omaisuuden kohtalo. Lisäksi kaikkiin järjestelyihin tarvitaan viranomaisten lupa. Se voidaan hakea vasta, kun yhtiöiden yhtiökokoukset ovat päättäneet liitoksista kahden kolmasosan enemmistöllä. Näitä päätöksiä ei ole vielä tehty. Pohjolan lisäksi Sampo-ryhmä on ilmoittanut uudelleenjärjestelyistä.

Vakuutusyhtiöiden mukaan vakuutetut siirtyvät yleensä lähes sataprosenttisesti uuteen vakuutusyhtiöön, kun yhtiöitä yhdistellään toisiinsa. Edes kyselyitä ei tule kovin paljon. Moni vakuutettu pitää rakennejärjestelyjä luonnollisena, koska niillä pyritään entistä vahvempaan kokonaisuuteen. Vakuutusten siirtoon luvan antaa vakuutusalaa valvova sosiaali- ja terveysministeriö. Vanhemman hallitussihteerin Eeva-Maija Östermanin mukaan ministeriön tehtävänä on valvoa juuri vakuutettujen etua.
-Siirrossa minkään vakuutuksenottajaryhmän etua ei saa loukata. Lisäksi valvotaan, että vakuutussäästöjä seuraa uuteen yhtiöön tarvittava määrä omaisuutta, hän kertoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.