Mainos

Jopa 10 000 suomalaista kannustaa koripallomaajoukkuetta MM-kisoissa

Jopa 8 000–10 000 suomalaista seuraa Suomen koripallomaajoukkueen otteita MM-kisoissa Pohjois-Espanjassa Bilbaossa tällä ja ensi viikolla. Mihinkään urheilutapahtumaan ulkomaille ei liene koskaan matkustanut yhtä paljon suomalaisia.

Maajoukkueen menestys on synnyttänyt lajin ympärille ennen kokemattoman huuman. Suuri osa Bilbaoon saapuneista suomalaisista nauttii koripallon MM-kisahuumasta pitkälle ensi viikkoon.

– Tulimme tänään ja katsomme kaikki Suomen alkusarjan matsit. Aika hyvällä mielellä, kertoo Piiku Seppälä.

Urheiluturismi mielletään yleensä keski-ikäisten miesporukoiden hauskanpidoksi. Bilbaossa on nyt poikkeuksellisen paljon suomalaisia lapsiperheitä. Maajoukkueen fanipohja kattaa vauvat ja vaarit.

Vanhoja pelimiehiä ja valmentajia, muuten vain korisaktiiveja, mummoja ja pappoja ja ihan kaiken näköisiä. Ja sitten lapset mukana, luettelee Toni Immonen.

Sinivalkoiset kannattajat on huomattu Bilbaossa.

– Onhan tämä ihan ällistyttävää, jotain käsittämätöntä. Kadut täynnä sinivalkoisia ihmisiä ja tuo fanituotemyynti räjähti ihan täysin. Siellä on hotellin aula aivan täynnä ja sudenpesä auki. Kylmät väreet menevät koko ajan, kertoo Jarkko Rönnholm Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry:stä.

Suomalaisten koripallofanien iloisuus ja hyvä käytös keräävät kiitosta.

– Tykkään siitä, että korisfanit eivät ole niitä hölmöilijöitä. Hyvin käyttäytyvää porukkaa mutta kuitenkin osaavat pitää hauskaa, kiittelee Bilbaon kaduilta tavoitettu laulaja Tomi Metsäketo.

Suomi kohtaa USA:n turnauksen avausottelussaan tänään klo 22.30.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.