Joko sinäkin luovuit omastasi? Päiväpeitto on jo vanhentunut käsite – nykynuoret eivät enää käytä

8:50

Joko sinäkin luovuit päiväpeitosta? Milleniaalit eivät enää käytä päiväpeittoa.

Video: Jopa 70 prosentti suomalaisista työikäisistä nukkuu hyvin. Mikä on hyvän unen salaisuus?

Liz Krieger ei ole milleniaali. Silti hän nukkuu kuin sellainen.

– Kerran kunnollisen petaamisen elintärkeänä osana olleesta päiväpeitosta on tulossa vanhentunut – emmekä rehellisesti sanottuna voisi olla onnellisempia, Krieger toteaa Town&Country -lehdessä.

Milleniaalit eli Y-sukupolvi tarkoittaa ihmisiä, jotka ovat syntyneet 1980-luvun alun ja 1990-luvun puolivälin välillä.

Päiväpeitto lisää sängyn petaamisen vaatimaa aikaa

Milleniaalit eivät enää käytä päiväpeittoa. Kriegerkin sujahtaa iltaisin "auki olevaan" petiin, jossa ei ole päiväpeittoa – sen Krieger on piilottanut kaappiinsa. Amerikassa päiväpeiton alla saatetaan myös nukkua yö, mutta Kriegerin mukaan tämäkin tapa on paitsi hankala ja hikinen, myös jäämässä historiaan.

– Päiväpeitto lisää sängyn petaamisen vaatimaa aikaa, siinä missä vain peitolla varustettu sänky vaatii tuskin kahta ranteen heilautusta – se ei koskaan vaadi sitä, että kävelet sängyn ympäri kerran tai kahdesti saadakseen sen juuri oikeanlaiseksi, Krieger kuvaa.

Päiväpeitto estää sängyn kuivumisen

Päiväpeiton puolestapuhujat vetoavat usein siihen, että peitottomuus on pelkkää laiskuutta. Toiset uskovat päiväpeiton varmistamaan hygieniaan: peitto suojaa sänkyä päivän aikana, niin, että illalla saa pujahtaa varmasti puhtaisiin lakanoihin.

Päiväpeiton myymisestä voi olla myös yllättävää hyötyä: tämä mies päätti myydä "arvottoman peiton" kaapistaan ja tienasi 1,5 miljoonaa!

Toisaalta päiväpeitto ei salli sängyn hengittää. Kymmenen vuotta vanhat tai vanhemmat patjat ovat otollinen lisääntymisympäristö noroviruksille, stafylokokille ja muille bakteereille. Ongelma voi pahentua, jos patja on pitkiä aikoja kosteassa tilassa.

Etkä vielä ole vakuuttunut? Tämä tieto voi muuttaa mielesi: hotellihuoneen päiväpeitto saattaa olla varsinainen bakteeripesä. Lakanat ja pyyhkeet vaihdetaan ennen uusia vieraita, mutta päiväpeittoja ei välttämättä pestä usein. Koska viimeksi pesit omasi?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja