Mainos

Älä koskaan petaa sänkyäsi aamulla – tässä syy

Kymmenen vuotta vanhat tai vanhemmat patjat ovat otollinen lisääntymisympäristö pöpöille. 

Ah, ihana, rentouttava uni – se haukkaa elämästäsi noin kolmasosan! Siksi kannattaa varmistaa, että uni on laadukasta ja terveellistä.

Men’s Health -lehti varoittaa, että vanhoissa patjoissa vaanii epähygieeninen yllätys. Sänkyvalmistajien rahoittaman, unen tärkeyttä korostavan Sleep Councilin mukaan kymmenen vuotta vanhat tai vanhemmat patjat ovat otollinen lisääntymisympäristö noroviruksille, stafylokokille ja muille bakteereille. Ongelma voi pahentua, jos patja on pitkiä aikoja kosteassa tilassa.

Ongelmaan on helppo ratkaisu: älä petaa sänkyäsi tiukaksi paketiksi heti herättyäsi. Bakteerit pitävät kosteasta, hämärästä elintilasta, joten patjan tuulettaminen päivän ajan auttaa. Ota painavat peitot ja päiväpeitteet sivuun, kun nouset ylös!

Patja voi aiheuttaa myös muita ongelmia.

Patjassa voi olla kemikaaleja. Polyuretaani syttyy herkästi, joten patjaa on voitu käsitellä palonestoaineilla. Patjasta kannattaakin etsiä ekologisuudesta kertovaa Öko-Tex-standardi 100 -merkintää. Se rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottujen tekstiilikemikaalien käyttöä.

Patja on löystynyt käytössä. Perinteinen jousipatja tai vaahtomuovipatja menettää elastisuuttaan ennemmin tai myöhemmin. Patjasta tulee epätasainen ja kuoppainen. Ongelmaa voi lykätä kääntämällä patjaa säännöllisesti!


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.