Jokerit takaisin SM-liigaan? – Jesse Joensuu ymmärtää esille nousseet spekulaatiot

2:12
Videolla juttu Jokerien Valko-Venäjän matkan peruutumisesta.

Jokereiden sekava KHL-kausi on virittänyt keskustelua joukkueen mahdollisesta paluusta SM-liigaan. Konkarihyökkääjä Jesse Joensuu kommentoi asiaa MTV Urheilulle. 

Jokerit siirtyi uusien omistajajärjestelyjen kautta SM-liigasta KHL:ään vuonna 2014. Se oli kova paikka varsinkin vannoituneille kannattajille. 

Jokerien kausi on ollut muiden muassa koronavirustilanteen ja Valko-Venäjän mellakoiden takia niin vaikea, että se on nostanut esiin puheenvuoroja Jokereiden mahdollisesta paluusta SM-liigaan. 

Ajatus on kutkuttava mutta kaukainen, koska siihen tarvitaan muunkin johdon kuin Jari Kurrin siunaus. Yle uutisoi, että hallituksen pitää tehdä yksimielinen päätös, että seura voitaisiin siirtää pelaamaan toiseen sarjaan. 

SM-liiga haluaisi lisäjoukkueen 

SM-liiga sinänsä voisi olla vastaanottavainen. Viimeksi puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoi Jääkiekkolehdessä, että SM-liiga haluaisi 16. joukkueen. 

Hyökkääjä Jesse Joensuu on kasvanut sisään Jokereiden KHL-kulttuuriin, sillä hän on edustanut seuraa jo vuodesta 2015 asti. Joensuu aloitti aikuisuransa SM-liigassa Porin Ässissä. 

– Ymmärrän hyvin puheet Jokereiden paluusta. Jos Jokerit ei pelaa KHL:ssä, niin toivottavasti se pelaa SM-liigaa. Ihan lähiaikoina niin ei ole tapahtumassa, Joensuu sanoi MTV Urheilulle. 

– Pidän kuitenkin hienona, että saan pelata kotimaassa huippujätkien kanssa. Ja suomalaiset pääsevät näkemään maailman toiseksi parasta sarjaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja