Jokerien legendat syttyivät paluuaikeista SM-liigaan – KHL-kortti kannatti silti katsoa: "Epätietoisuutta on ollut"

Jokerit tavoittelee paluuta SM-liigaan – tätä se merkitsee suomalaisen jääkiekkoilun kannalta 7:50
Jokerit tavoittelee paluuta SM-liigaan – tätä se merkitsee suomalaisen jääkiekkoilun kannalta.

Jokerien takavuosien tähtipelaajat Juha Lind ja Mika Strömberg ovat mielissään suurseuran liittymisestä takaisin SM-liigaan kaudelle 2023–24. He pitävät kuitenkin hyvänä asiana, että Jokerit kävi katsomassa KHL-kortin. 

Juha Lind on sen verran keskittynyt kesärenkaiden vaihtoon, ettei uutinen Jokerien tiedotteesta ole vielä tavoittanut häntä. Lind on kuitenkin pysytellyt isossa kuvassa kartalla rakastamansa seuran tilanteesta. 

Kun Lind kuulee Jokerien julkilausuman annin, pulttien vääntäminen jää taka-alalle. 

– Ei minulle ole missään vaiheessa ollut sellaista huolta, että Jokerit tästä johonkin häviäisi, vaikka tietynlaista epätietoisuutta on ollutkin edustuskiekkoilun puolella, Lind muotoilee. 

Toinen ex-huippupelaaja, Mika Strömberg, on Lindin kanssa samoilla linjoilla. 

– Sääli ettei ensi kaudella pelata missään, mutta on se kiva nähdä taas Jokerit SM-liigassa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Rakkaus Jokereihin syntyi 1980-luvulla

Lind ja Strömberg olivat mukana rakentamassa Jokerien suurta buumia 1990-luvulla. Brändi on muodostunut niin vahvaksi, ettei harharetki KHL:n puolelle ole sitä murentanut. 

– Urheilullisesti olen sitä mieltä, että KHL-kortti oli hyvä katsoa, Lind sanoo. 

– KHL:n ansiosta näimme paljon taitavia pelaajia, ja sarja on kova urheilullisesti. Ei se huono keikka sinänsä ollut, Strömberg komppaa. 

Lindin poika Onni pelasi tällä kaudella Jokerien U18-joukkueessa, ja hän liittyy seuran U20-ryhmään. Jokerien perinne jatkuu perheessä.

– Kyllä se minun jokerisydän syttyi jo 1980-luvulla. Käytiin katsomassa divaripelejä ja nautittiin. 

"Kovaa duunia edessä"

Niin toiveita antava kuin Jokerien ilmoitus olikin, sataprosenttisen varmaa Jokerien SM-liigapaluu ei vielä ole. Vaikka Jokerit ei pelaa missään ensi kaudella, syksy 2023 tulee nopeasti. 

Ratkaistavana on isoja asioita, kuten rahoituspohja ja pelipaikka. Lind ja Strömberg uskovat, että Jokerien taustalle löytyy riittävästi sitoutuneita omistajia. 

– Uskon, että fanitoiminnalle SM-liigaan siirtyminen tekee hyvää. KHL on jakanut kannattajia rajusti, Lind pohtii. 

Lindin mielestä on hyvä, ettei Jokerit lähtenyt hakemaan vauhtia alemmista sarjoista. Nyt on aikaa panna taustoja kuntoon. 

– Kovaa duunia tässä on kuitenkin edessä, Strömberg muistuttaa. 

Millaisia tunnelmia Jokerien paluuaikeet SM-liigaan sinussa herättävät? Lähetä video tai kuva osoitteeseen mtvuutiset.fi/lukijankuvat tai sähköpostilla nettiurheilu@mtv.fi. 

Lue myös:

    Uusimmat