Mainos

Jokerit-pomo suhtautui rauhallisesti Harkimon päätökseen – ei osta villiä Selänne-huhua

1:27

Harry "Hjallis" Harkimo ilmoitti tänään lauantaina luopuvansa Jokereiden omistusosuudestaan. Uutiseen suhtauduttiin tyynesti Jokereiden seurajohdossa. Asia ei päässyt yllättämään millään tavalla, ainakaan tässä vaiheessa.

Harkimo on toiminut Jokereiden pääomistajana vuodesta 1991 lähtien. Hän on ollut seuran keulakuva koko matkan ajan.

Jokereiden toimitusjohtajan Jukka Kohosen mukaan Harkimon jättäytyminen ei järkytä operatiivista puolta. Isoin muutos näkyy kulttuurillisella saralla.

– Hän on ollut kuitenkin 27 vuotta tässä mukana. Hän on ollut rakentamassa koko toimintaa ja koko brändiä seuran takana. Käytännön tasolla Hjallis ei ole ollut enää 2-3 vuoteen kovin aktiivisesti mukana. Sitä kautta tämä ei tuota isoa muutosta meidän päivittäiseen tekemiseen, Kohonen käy läpi MTV Sportille.

Kohosen mukaan lauantaina tullut uutinen ei hetkauta myöskään seuran isoa visiota ja tulevaisuuden näkymää.

– (Jari) Kurri jatkaa, minä jatkan ja meillä on hyvät taustajoukot olemassa. Toimintaympäristö on vakaa ja taustajoukot ovat sitoutuneet tähän toimintaan. Tuotamme paljon lisäarvoa koko KHL:n kokonaisuuteen ja olemme varsin stabiilissa tilanteessa tällä hetkellä.

– En näe uhkakuvia. Päinvastoin, uskon, että tämä voi olla kiinnostavan ja hauskan vaiheen alku, Kohonen heittää.

Harkimon luopumispäätöstä on pyöritelty julkisuudessa jo tovin ajan. Jokerit-pomon Kohosen mukaan koko asiassa isoin yllätys koettiin jo aikaisemmin.

– Marraskuussa seuran 50-vuotisjuhlien tuntumassa Hjallis kirjoitti blogin, missä hän totesi niin, että ”tämä alkaa olla tässä”. Se oli pieni yllätys minulle ja monelle muulle, Kohonen myöntää.

Kohonen itse painottaa vahvasti sitä, ettei hänellä ole osaa eikä arpaa uusien omistajien hankkimisessa.

Villimpiä huhuja hän ei kuitenkaan osta.

– En usko, että se on Teemu, Kohonen viittaa Teemu Selänteeseen, jota on väläytelty potentiaaliseksi uudeksi keulakuvaksi.

Harkimo itse kertoi puhuneensa Selänteen kanssa viime viikolla. Viesti oli se, että Selänteen elämä pyörii Yhdysvaltojen länsirannikolla, eikä hän ole innostunut hyppäämään uudeksi keulakuvaksi.

Kohosen mukaan Jokereille haetaan joka tapauksessa suomalaista omistajuuspohjaa.

– Kaikki osapuolet näkevät sen etuna, että tämä on suomalainen seura, jolla on suomalainen enemmistöomistaja.

– Olen myös ymmärtänyt niin, että omistajuus pidetään vahvasti suomalaisissa käsissä. Sitä samaa on myös Hjallis puhunut. Mikä se taho on, niin sitä en osaa sanoa, Kohonen pyörittelee.

Kohosen mukaan selvää on se, että Jokerit jatkaa KHL:ssä, on sitten uusi omistajuuskuvio mitä tahansa.

– Ollaan tehty juuri kolmen vuoden suunnitelma kattotasolla ja nyt hiotaan yksityiskohtia.

– Matka jatkuu. Hjalliksen kanssa on ollut kiva tehdä duunia ja se jatkuu tuohon syksyyn saakka. Tässä on odottavainen tunnelma sen suhteen, että mitä tässä on seuraavaksi luvassa, Kohonen sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.