Mainos

Onko Kiina Jokereille Venäjää houkuttelevampi kohde? – Hjallis kieltää myyntiaikeet

Jokerit on pistänyt jalkaa oven väliin Kiinan markkinoille päin. Ilmoilla on ollut huhuja mahdollisista myyntiaikeista, joihin seuran toimitusjohtajalla Jukka Kohosella oli varsin mielenkiintoinen näkökulma.

Kohonen pohdiskeli MTV Sportille Kiinan mahdollista mukaantuloa Jokereiden omistajuuspuolelle.

- En tiedä miten tuo kuvio tulee menemään, mutta jos noin kävisi, niin toimitusjohtajan asemassa miettisin sitä, parantaako tuo meidän mahdollisuuksia vai heikentäisikö tuo Kiina-yhteistyöprojektin läpiviemistä? Totta kai se parantaisi, Kohonen myöntää.

- Omistajat päättävät omistaja-asioista, mutta jos kiinalaisten intressillä on hyötyä omistajuuspuolelle, niin eihän me voida olla kuin iloisia ja tyytyväisiä. Eiväthän he turhaan tänne tulisi, jos ovat tullakseen. En tiedä tulevatko he sitten ihan oikeasti ja onko sellaista puhetta ollut liikkeellä. Olen samalla tavalla kuullut huhuja, mutta en ole ollut mukana missään neuvotteluissa, Kohonen painottaa.

Jokereiden pääomistaja Harry ”Hjallis” Harkimo on väläytellyt erinäköisiä myyntimahdollisuuksia. Tällä hetkellä Harkimon (51%) lisäksi Jokereiden omistusportaassa on mukana myös venäläisvoimaa.

- En ole miettinyt sitä myymismahdollisuutta nyt, Harkimo sanoo suoraan.

- Onhan se jossain vaiheessa mahdollista, mutta nyt en ole miettinyt.

Onko Kiina potentiaalinen kohde myynnin kannalta?

- Varmaan se on, mutta ei siitä ole puhuttu nyt mitään. Ihan yhteistyötä on tehty heidän kanssaan, Harkimo vakuuttelee.

Itse myyntiaikeet Hjallis kuittasi omalla tavallaan.

- Nykyinen kuvio pysyy niin kauan kunnes se vaihtuu, Hjallis naurahtaa.

Ei mitään nykyistä järjestelyä vastaan

Jokereiden toimitusjohtaja Kohonen painottaa sitä, ettei nykyisessä omistajuuskuviossa ole mitään vikaa.

- Totta kai kiinalaiset ovat meille hyvin toivottavia kumppaneita, vaikka ei meillä ole mitään valittamista venäläisten kanssa toimimisen suhteen.

- Pelasimmehan juuri esimerkiksi menestyksekkään ulkoilmaottelun (Jokerit-SKA), jossa juhlistettiin KHL:n kymmenvuotiskautta, Suomen satavuotisjuhlaa ja Jokereiden 50 vuoden taivalta. Sen ottelun järjestelyt menivät niin venäläisten kuin KHL:n kanssa aivan loistavasti. Sieltä tuli aineellista ja henkistä tukea, ja lopulta saatiin tehtyä hieno tapahtuma. Ei mulla ole mitään pahaa sanottavaa venäläisyhteistyöstä.

Vuosien varrella Jokereiden venäläiskytkös on herättänyt pahaa silmää. Kohosen mukaan yleisessä ajattelutavassa voisi olla korjaamisen varaa.

- Välillä tulee sellainen fiilis. Ei sitä itsekään perinteisenä suomalaisena ole ihan ennakkoluuloista vapaa, mutta kyllä meidän kannattaisi nähdä vähän myönteistä tässä Venäjä-suunnassa, eikä vain aina sitä kielteistä puolta.

Kiina on joka tapauksessa tärkeä strateginen kohta Jokereiden suunnitelmissa.

- Olemme saaneet jo nyt enemmän taloudellisella puolella tuottoa, jos vertaa satsauksiin. Uskotaan, että ollaan vielä yhteistyössä alkuvaiheessa. Kun kuuntelee, miten meidän kiinalaispartnerit puhuvat tästä yhteistyöstä, niin sieltä tulee se paras palkinto. He hehkuttavat sitä henkeä, mikä meidän yhteistyössä näkyy. Ja he ovat aidosti sitä mieltä, että tämä yhteistyö toimii, Kohonen kiittelee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.