Mainos

Tunnustelut Jokereiden omistajanvaihdosta alkoivat jo puolitoista vuotta sitten: "En minä tässä muuten seisoisi"

3:29
Videolla Jari Kurrin haastattelu.

Jokerit tiedotti perjantaina, että Jari Kurri on seuran uusi omistaja. Hjallis Harkimo siirtyy syrjään 28 vuoden pääomistajuuden jälkeen. Kurri kertoi MTV Urheilulle ajatuksistaan omistajuudesta.

Tunnustelut omistuksesta alkoivat jo puolitoista vuotta sitten, kun Harkimo ilmoitti, että hän aikoo myydä Jokerit jossain vaiheessa ja lähtee hakemaan potentiaalista ostajaa sille.

– Siitä on puolitoista vuotta aikaa, se on pitkä aika. Tänään on laitettu nimet paperiin. Tämä ei ole ollut ihan yksinkertainen juttu, tässä on ollut monia skenaarioita matkan varrella. Tässä ollaan nyt ja päästään jatkamaan tyytyväisenä ja ylpeänä sitä hienoa työtä, jota Hjallis on tehnyt, Kurri sanoo.

Monia on mietityttänyt Jokereiden rahoituskuviot, varsinkin tämän kaupan ympäriltä. Kurri sanoo, että tarkempia tietoja tullaan saamaan myöhemmin. 

– Rahoituksesta on käyty keskusteluja. Haemme suomalaisia kumppaneita ja se tulee tapahtumaan jossain vaiheessa, että siitä ei kannata kantaa huolta, Kurri kertoo.

Suuremmista konkreettisista muutoksista ei Kurri osaa vielä sanoa, mutta toteaa, että seuran täytyy tehdä parempaa työtä taloudellisesti sekä urheilullisesti. Hän ei ole kuitenkaan huolissaan tulevaisuudesta.

– Ei ole huolta. En minä tässä muuten seisoisi, jos minulla olis jotain huolia tulevaisuuden suhteen. Näen tämän erittäin positiivisena ja valoisana. Meillä on erilaisia visioita tulevaisuudesta ja Jokereista tulee entistä vahvempi. Tämä on niin hieno seura, joka on hienossa sarjassa tällä hetkellä. Olemme vähän etulyöntiasemassa pelaamamme jääkiekon ja puitteiden suhteen, Kurri toteaa.

Miljoonien vuosittaisista tappioista Kurri on kuitenkin huolissaan ja sanoo, että seura pyrkii tekemään parempaa työtä sillä osastolla.

Liigaan Jokerit ei ole palaamassa.

– Jokerit jatkaa KHL:ssä. Ei ole mitään aikomuksia eikä suunnitelmia palata Liigaan. Paljon puhutaan KHL:n laajentumisesta, että tulevaisuudessa olisi kolme lohkoa (länsilohko, keskilohko, itälohko). Sitä keskustelua on ollut koko ajan paljon enemmän. Näen KHL:n tosi hyvänä tulevaisuutena, Kurri sanoo.

Jokereiden joukkue on kotimaistunut kevään aikana ja tästä Kurri on mielissään.

– Kuusi suomalaista pelaajaa hankittu ja nyt suomalainen omistaja. Tämä on hyvä trendi, Kurri päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja