Mainos

Jokerit jättävä Hjallis Harkimo liikuttui kyyneliin: "Se on se ratkaiseva juttu"

4:25
Videolla Hjallis Harkimon haastattelu.

Helsingin Jokerit tiedotti perjantaina, että seuran uusi omistaja on jääkiekkolegenda Jari Kurri. Hjallis Harkimo siirtyy syrjään 28 vuoden pääomistajuuden jälkeen. Harkimo liikuttui kyyneliin MTV Urheilun haastattelussa muistellessaan Jokerit-vuosia.

Harkimo uskoo, että ainoastaan Jokereita Suomessa edustanut Kurri on juuri oikea valinta tehtävään.

– En tiedä parempaa ihmistä, joka voisi jatkaa. Hänellä on se uskottavuus ja karisma, joita tarvitaan tällaisen seuran vetämiseen. Hänellä on ne kaikki ominaisuudet ja se on nyt vain kiinni hänestä itsestään. Olen itse antanut hänelle hyvän alustan, kun hän saa 100 prosenttia osakkeista. Haikeatahan se on lähteä tällaisesta seurasta, kun on ollut niin pitkään tässä, Harkimo kertoo. 

Jokerit voitti Suomen mestaruuden viidesti (1992,1994, 1996,1997 ja 2002) Harkimon omistuksessa. Seurasta luopuminen oli Harkimolle tunteikas hetki.

– Se oli tietenkin tunteellinen hetki. Tässä on ollut mukana niin paljon ihmisiä, jotka ovat olleet tekemässä tätä tarinaa. Se on minun mielestäni se iso juttu tässä, ne ihmiset, jotka ovat olleet mukana. Ihmiset ajattelevat aina bisnestä, urheilua ja rahaa, mutta tämä on niin paljon tunteesta, pelistä ja kaikesta muusta kiinni, Harkimo sanoo.

– Tämä ei ole vain sitä, miltä se näyttää. Perheen kanssa olemme tehneet tätä. Leena oli toimitusjohtajana ja Jolle (Joel Harkimo) oli pikkupoikana luistelemassa ensimmäistä kertaa Hartwall Areenan jäällä. Tässä on niin paljon tapahtumia, joissa perhe on ollut mukana, Harkimo toteaa liikuttuneesti ja pyyhkii kyyneleen.

"Jokerit on aina mennyt edelle"

Harkimo ei nosta mitään yksittäistä saavutusta merkittävimmäksi tapahtumaksi Jokerit-aikakaudelta, vaan sanoo, että itse kokonaisuus on suurin saavutus.

– Isoin saavutus on varmaan se, että on pitänyt tällaisen urheiluseuran pystyssä 28 vuotta ja kehittänyt sitä koko ajan. Tässä on kuitenkin tapahtunut aika paljon kehitystä. Uusi halli on rakennettu ja ei Suomessa ole toista tällaista seuraa, joka on samanlaiseen pystynyt. Tässä on kuitenkin tehty virheitäkin aika paljon matkan varrella, mutta myös hyviä asioita. Koskaan ei ole ajateltu itseä vaan Jokereita. Jokerit on aina mennyt edelle, Harkimo sanoo.

Jokerit on ollut Harkimolle sydämenasia ja raha on ollut sivuseikka. 

– Kyllä se niin on. Vaikka olen sanonut sen haastatteluissa satoja kertoja, niin ihmiset kääntävät sen aina jotenkin väärin päin. Pitää muistaa, että se on se ottelu, se jännitys, kun menet katsomaan peliä. Ne pelaajat, joiden elämä on tärkeää ja hoidat heitä, kuin he olisivat perhettä. Tämä on se ratkaiseva juttu, eikä se, että paljon on rahaa. Onhan tämä ollut suomalaisessa urheilussa ainutkertaista, Harkimo kertoo.

KHL:ssä pelaava Jokerit on tehnyt miljoonatappioita viime kausien aikana ja seuran entiset venäläisomistajat kuittasivat ne. Harkimo ei huolehdi enää siitä, kuka kuittaa velat jatkossa, vaan toteaa, että asiaa pitää kysyä Kurrilta.

– Se on Jarin asia. Sillä on nyt sata prosenttia ja se voi tehdä sillä ihan mitä haluaa. Minua ei huolestuta se. Olen myynyt sata prosenttia osakkeista ja lopettanut siitä huolestumisen. Se on nyt Jarin asia huolestua. Nyt voin keskittyä politiikkaan ja Liike Nytiin sekä viedä sitä eteenpäin. Se on minulle sydämenasia. Jos aloitan jonkun projektin, niin haluan viedä sen maaliin saakka. Sinä et pysty jakamaan itseäsi, Harkimo päättää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja