Hjallis Harkimo jätti valtaisan perinnön - Petteri Sihvonen: "Mitä suomalainen jääkiekkoilu olisi ilman tuota Jokerit-saagaa"

22:45
Videolla MTV Live Jokereista ja Leijonista.

Hjallis Harkimo jätti Jokerit 28 vuoden jälkeen. Uudeksi omistajaksi tuli jääkiekkolegenda Jari Kurri. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen sanoo, että Harkimon perinnöstä jää valtavasti positiivisia asioita. 

Jokerit on kokenut Harkimon omistajuudessa useita mestaruuksia, Hartwall Areenan rakennuttamisen sekä sinne siirtymisen ja pelastumisen vaikeasta taloudellisesta tilanteesta 1990-luvulla.

– Valtavasti jää positiivista ja sitten tietysti Hartwall Areenan rakennuttaminen on iso asia. Mitä suomalainen jääkiekkoilu olisi ilman tuota Jokerit-saagaa. Kyllä se olisi huomattavasti ohuempi tarina. Ajattelen, että Harkimo on onnistunut. Toisaalta, tällaiset edelläkävijät yhdistävät asioita. Harkimohan yhdisti bisneksen ja jääkiekon. Ehkä siinä oli se, mitä hän ei ihan saanut toimimaan. Näin siinä käy, ei se ole helppoa, juurikin kun kyseessä on tämä kaksoisyhtälö. Suomessa tämä ei ole mikään NHL, Sihvonen sanoo.

– Tavallaan se iso areena, kohtuulliset yleisömäärät ja siellä oli kaikenlaista valmentajarulettia. Se aikakausi jää ehkä hiukan miinusmerkkiseksi. Suomalainen jääkiekko edistyi, kun Harkimolla oli niin valtava tarmo viedä sitä eteenpäin. Ehkä se hiipui tässä viimeisinä kausina ymmärrettävästi, kun tämä KHL-kuvio tuli tähän. Harkimolla taisi pieni kyynelkin tiedotustilaisuudessa vierähtää aika aidonoloisesti. Harkimo voidaan hyvästellä hyvillä mielin, Sihvonen toteaa.

Harkimo teki Jokereista 30 vuotta kestäneen elämäntyön. 

– Silloin, kun KHL:stä uutisoitiin, niin hän sanoi, ettei voi koskaan myydä seuraa, että hän on lapsillekin tämän velkaa. Jos hän aluksi teki uransa purjehtijana ja liikemiehenä, niin kyllä hän on nyt Mr. Jokerit. Osa identiteettiä tulee nyt siirretyksi. Kurri vie sitä nyt eteenpäin.

Jokerit pelasi viimeksi kotimaisessa Liigassa kaudella 2013-2014. Sihvonen kaipaisi seuraa takaisin kotimaan pääsarjaan ja toteaa, että edistäisi myös juniorijääkiekkoilua.

– Kaipaan todellakin kipeästi sitä. Se on helsinkiläisen ja suomalaisen jääkiekkoilun etu. Tästä on lähtenyt jonkinlainen jännite pois, kun pääkaupunkiseudulla ei ole enää kuin HIFK. Näen, että pitkässä juoksussa, jos Jokerit olisi vahva liigassa, niin se hyödyntäisi myös pääkaupunkiseudun juniorijääkiekkoilua. Se olisi tärkeää, että pääkaupunkiseudun juniorilätkä voisi hyvin, se tarkoittaisi sitä, että väylä liigajoukkueeseen pitäisi olla auki. Nyt kun se on KHL-joukkue, niin se ei ole auki, Sihvonen päättää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja