Jokerit-hyökkääjä "koittaa sätkiä" oudossa paikassa – "Jotenkuten pärjään"

 Hyökkääjä Tommi Huhtala on joutunut luutimaan pakkipulan takia Jokereiden puolustuksessa parissa ottelussa. Miettimistä on riittänyt.

Jokereilta on loukkaantumisten takia sivussa puolustajat Juho Rautanen, Niclas Andersen, Mike Lundin ja Rasmus Rissanen. Alle 10-vuotiaana pakin tontilla aiemmin häärinyt Huhtala on pelannut Sami Lepistön pakkiparina.

- Erilaiseltahan se peli näyttää sieltä, koitetaan sätkiä parhaan mukaan, Huhtala naurahti.

- Pakkiparilta ja muiltakin pakeilta olen saanut paljon apua, että edes jotenkuten pärjään siellä.

Onnistumisiakin on tullut, mutta ajatuksen täytyy käydä paljon enemmän, kun ei pysty pelaamaan selkärangasta tutuilla laitahyökkääjän ominaisuuksilla.

- Sehän se iso juttu on, että hyökkääjä reagoi aika usein vastaan ja siellä on pakit vielä takana, nyt siellä ei ole sitä varmistajaa takana. Se on välillä haastava juttu, tuppaan pelaamaan vähän ehkä aggressiivisemmin kuin olisi tarvis välillä, Huhtala totesi.

Torstain Kunlun-ottelussa vastustajan ainokainen syntyi, kun Lucas Lessio pääsi keskialueella irti Lepistöstä ja rynnisti irtokiekkoon ja sen kanssa läpiajoon. Huhtala otti maalia kohti ajaneen hyökkääjän vartiointiin, mutta jäi harmittelemaan sitä, ettei lähtenyt estämään maalintekijää.

- Kyllä me kävimme tilannetta läpi. Hän pääsi ”Lepästä” ohi, ja olisin kerinnyt siihen paikkaamaan, mutta se ratkaisu tehdään niin aikaisin. Katsoin, että ”Leppä” saa kahvattua äijän kiinni, mutta nämä ovat näitä nopeita ratkaisuja, jälkikäteen sitä tietää, miten se olisi pitänyt mennä, Huhtala sanoi.

Päävalmentaja Jukka Jalonen antaa Huhtalalle pakin tehtävistä puhtaat paperit. Mutta miksi juuri hän valikoitui hyökkääjistä pakiksi?

- No Huhtala kuitenkin jonkun verran osaa luistella takaperin. Hän kamppailee hyvin ja on jämäkkä pelaaja ja pystyy pitämään kiekkoa ja avaamaankin peliä. Ei se ole kenellekään helppoa hypätä yhtäkkiä hyökkääjän tontilta pakiksi, koska laitahyökkääjä pääsee niin paljon helpommalla ja peli on niin paljon vastuuttomampaa. Siellä voi katsella miten pakit pärjäävät ja veskari hoitelee hommia, mutta kun pakilla ei ole kuin se maalivahti siellä selän takana. Se on erittäin vaikea paikka, mitä moni ei välttämättä ymmärräkään. Erittäin hyvin hän on hoitanut leiviskänsä, Jalonen selvitti.



Lue myös:

    Uusimmat