Tappara säväytti kahdesti – taiturihyökkääjä varoittaa supersikermän sudenkuopasta: "Sitä on painotettu"

Tappara tekee 2-0 maalin ylivoimalla 1:24
Kristian Tanus ohjaa Anton Levtchin näyttävän syötön verkkoon.

Tappara otti torstaina kolmannen voittonsa TPS:stä SM-liigan puolivälierissä maalein 52. Tapparan ylivoimapeli vertyy kauden tärkeimmällä hetkellä.

Tamperelaiset tuplasivat pudotuspelien ylivoimamaaliensa määrän, kun se osui kahdesti miesvajaalla pelanneen TPS:n verkkoon. Molempien ylivoimamaalien arkkitehtina toimi Anton Levtchi, joka löysi syötöillään ensin avauserässä Kristian Tanuksen ja toisessa erässä Veli-Matti Savinaisen.

Tanus ohjasi avauserän lopussa Levtchin näyttävän syötön ohi TPS-vahti Filip Lindbergin. Hyökkääjä paljasti ottelun jälkeen sopineensa kuviosta vain hetkeä aiemmin Levtchin kanssa.

Näytin siinä IPadilla (Levtchille) just ennen kuin hypättiin kentälle, että siinä on tilaa ja ohjuri voisi toimia. Hienosti se kuunteli ja se meni vähän liiankin hyvin se suunnitelma. Kiva se on välillä maalejakin tehdä, Tanus sanaili.

Edellä mainitun kolmikon lisäksi Tapparan ykkösylivoiman täydentävät Petri Kontiola ja Valtteri Kemiläinen, joten kentällä on huimasti taitoa. Säkenöivä taituruus tuo ylivoimaan ratkaisu-uhkaa, mutta se voi myös kääntyä itseään vastaan.

Taitavaa porukkaa, mutta siinä on juuri se, että se ei saa mennä näpertämiseksi. Sitä on paljon painotettu, Tanus sanoi.

Tappara on päässyt yrittämään TPS-sarjassa ylivoimalla 11 kertaa ja onnistunut tekemään neljä maalia. Torstaina tarjolla oli enemmänkin, mutta joukkue hassasi muun muassa kolmannen erän alussa lähes kahden minuttin hetkensä kahden miehen ylivoiman.

Mun mielestä se on koko ajan kehittynyt. Siinä on koko idea, mitä me touhutaan, ja "Konna" on ottanut hyvin koppia siitä, miten me yritetään tehdä missäkin tilanteessa. On löytynyt paljon variaatioita ja on pystytty kehittämään sitä runkosarjan lopussa ja play off -sarjan aikana. 

Tappara tekee 3-1 maalin ylivoimalla 1:27
Anton Levtchi löytää Veli-Matti Savinaisen takatolpalta.

Tanus on totuttu näkemään ylivoimapelissä vasemmalla jakamassa syöttöjä, mutta nyt hän pelaa neliön keskellä. Siitä syntyi myös torstain maali. 

Tykkään siinä olla. Aika paljon saa osallistua peliin, vaikkei se välttämättä siltä näytä sinne katsomaooon. Siihen tulee aika paljon pomppuja, niin paljon lisää maalipaikkoja pitäisi saada.

Torstaina kaksi maukasta ylivoimapassia ja lopulta tehot  0+3 kerännyt Levtchi kasvatti pudotuspelien viiden ottelun saldokseen nyt 1+4. Tanus totesi Levtchin pikku hiljaa syttyvän kevään peleihin. 

– Sitä pitää välillä vähän kopautella polkkareille, että se pysyy iloisella ilmeellä. Se on kummasti toiminut sille, että se pelaa paremmin, kun on vähän pilkettä silmäkulmassa. Pitää vaan vähän välillä muistuttaa sitä.

Tanuksen oma kausi on ollut vaikea. Hyökkääjä oli pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi ja pelasi runkosarjassa vain 23 ottelua.

Tanus sanoo pelaamisen tuntuvan koko ajan paremmalta.

Oli aika turhauttava alkukausi. Vähän puolikuntoisena (pelasin) ehkä ekat kymmenen peliä siinä. Myös uusi pelitapa ja se tatsin haku, oli paljon uutta. Henkisesti oli vaikeeta ja vähän hankalaakin oli peli välillä. Nyt alkaa tuntua siltä, että pystyy tekemään kiekon kanssa ja pystyy luottamaan omiin taitoihin mitä on.

Tapparan hyökkäyskalusto on laaja, ja TPS-sarjassa Tanus jäi kahdessa ensimmäisessä ottelussa kokoonpanon ulkopuolelle. Nyt kaksi viime ottelua on mennyt Kontiolan ja Savinaisen kanssa kakkosketjussa.

Valmentaja päättää kokoonpanon. Nyt on pari peliä pelattu "Konnan" (Kontiola) kanssa. Ei siinä mitää, Tanus tyytyi toteamaan.

Lue myös:

    Uusimmat