Jokerit hävisi tapaninpäivän kotipelinsä tylyin lukemin – Lauri Marjamäki murisi

Jääkiekon KHL:n hallitseva mestari Avangard Omsk venytti voittoputkensa kolmen pelin mittaan, kun se löi sunnuntaina Helsingissä Jokerit 5–1. Kotijoukkue vei mittelöä välillä mielin määrin, mutta hallin 4 166 katsojaa sai hämmästellä, kuinka vieraat olivat maalinteossa ylivertaisia.

– Vastustaja oli erinomainen. Voitti irtokiekkoja, blokkasi laukauksia ja oli tehokas. Meille maalinteko tekee paljon haastetta, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Tapaninpäivän ensitahdit viittasivat, että Jokerit valssaa vakuuttavasti voittoon. Helsinkiläissikermä pyöritti peliä minuuttitolkulla hyökkäyspäässä.

Kulmissa ja laidoissa pyörintä vailla parhaita tekopaikkoja löi kuitenkin näpeille jakson puolivälissä, kun Avangard karkasi takatolppaosumalla 1–0-johtoon.

Pelin puolivälin kynnyksellä Jokerien kaksi seuraavaa merkkausvirhettä maalivahti Janne Juvosen lähituntumassa avittivat vieraat kolmen maalin karkumatkalle.

Jokerien aikalisää seurasi Nicklas Jensenin tolppakuti ja viimein, ajassa 39.31, David Sklenickan ylivoimalla laukoma 1–3-kavennus.

– Aikalisällä sanottiin, että helpolla tulee maalit. Yritettiin ketjukoostumuksia sekoitella, mutta aika paljon ne on viime aikoina eläneet, Marjamäki kertoi.

Tehoton ylivoima ja yleisörajoitus

Päätöserässä Jokerien kiri pätki niin, että Avangard sai syötönkatkon siniviivalla ja kaksi vastaan kolme -hyökkäyksestä taas merkkausvirheen takia maalin: 1–4.

Kotijoukkueen maaliteon piiputtaminen konkretisoitui erikoistilanteissakin, edes reilun minuutin mittainen kahden pelaajan ylivoima ei tuottanut tulosta.

– Tänään ei jäänyt epäselvyyttä, kumpi oli parempi joukkue, Marjamäki murahti.

Jokerit palaa kotikaukaloonsa jo tiistaina. Mutta yleisöä ei Kunlun Red Star -peliin eikä myöskään seuraaviin kolmeen muuhun otteluun oteta areenalle Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisten asettamien koronarajoitusten takia.

– Terveys edellä. Tänään tuntui, että joukkueelta puuttui kipinä – emme pystyneet ammentamaan sitä yleisöltä. Pitää vaan seuraavat pelit vetää ilman yleisöä, Marjamäki myönsi.