Jokerit hankki kaksi vahvistusta – KHL-vastustajan ykkösvahti liittyy ryhmään

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit on solminut kaksi uutta sopimusta tulevaa kautta varten. Puolustaja Alex Grant ja maalivahti Janis Kalnins liittyvät ryhmään yksivuotisilla sopimuksilla.

Videolla Jokereiden uuden päävalmentajan Lauri Marjamäen mietteitä tulevasta kaudesta.

Alex Grant liittyy Jokereihin AHL:n Iowa Wildin riveistä, mies teki viime kaudella 73 ottelussa tehot 13+23=36. Grant oli Wildin tehokkain puolustaja ja sarjan puolustajien maalipörssin viides. Kanadalaispuolustaja on pelannut AHL:ssa yhteensä 466 ottelua tehden 73+186=259 tehot.

Grantilla on tilillään 7 NHL-ottelua (2+0=2) Anaheim Ducksin ja Arizona Coyotesin paidassa. Juniorivuosinaan hän toimi Kanadan junioriliiga QMJHL:N Saint John Sea Dogs -joukkueen kapteenina.

– Grant tuo joukkueesemme niin kiekollista kuin ylivoimapelinkin osaamista. Hän on right-puolen pakki, jolla on erinomainen, kova laukaus. Meille tärkeää oli myös se, että hän on nimenomaan joukkuepelaaja, Jokereiden GM Jari Kurri kertoo joukkueen tiedotteessa.

Latvialainen Janis Kalnins on pelannut kahtena edelliskautena Dinamo Riian paidassa KHL:ssä. Näinä kausina Kalnins on esiintynyt 72 runkosarjaottelussa, torjuntaprosentti on ollut 92,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,24. Maajoukkuekokemusta Kalninsilta löytyy, hän on esiintynyt kolmissa jääkiekon MM-kisoissa, viimeksi vuonna 2017. 

– Kalnins on pelannut kahdella viime kaudella KHL:ssä ykkösvahtina ja kehittyy edelleen pelaajana. Hän on rauhallinen ja urheilullinen maalivahti, joka lukee hyvin peliä ja jolla paketti pysyy kasassa. Näemme hänessä potentiaalia nousta seuraavalle tasolle Jokereissa, Kurri sanoo. 

Jokereiden maalivahtirulettiin on luvassa kovaa kilpailua. Viime kaudella erinomaisia otteita esittänyt Ryan Zapolski ei hevillä luovuta ykkösvahdin paikkaansa. 

Kalninsista tulee Jokereiden historiassa neljäs latvialaispelaaja Rodrigo Lavinsin, Aigars Ciprussin ja Arturs Kuldan jälkeen. 

Grant pelaa Jokereissa numerolla 51 ja Kalnins numerolla 98. 

Lue myös:

    Uusimmat