Jokerien puheenjohtaja Mikko Saarni lataa seuralle Suomen kovimman tavoitteen

Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni lataa Jokereille kovat tavoitteet 2:07
Katso Mikko Saarnin mietteet lauantain Tulosruudussa.

Ensi kaudella Mestiksessä pelaavan Jokerien puheenjohtaja Mikko Saarni on pitkän linjan jääkiekkomies. Saarnilla on kovat tavoitteet Suomen yhden suurimman urheilubrändin puikoissa.

– Kyllä tämä on ollut 24/7-hommaa ja tulee varmasti sitä olemaan, Saarni kertoo sitoutumisestaan uuteen tehtäväänsä.

Jokerit on yksi Suomen isoimmista urheilubrändeistä ja sen Saarni myös tietää. Tilanne on ollut KHL:stä lähdön jälkeen murheellinen, kun Jokerit ei ole pelannut kuin juniorisarjoissa.

– On haastavassa tilanteessa, ja tilanne on täysin poikkeuksellinen. Näin hieno brändi, ja vähän on siipi maassa, Saarni pyörittelee seuran tilannetta.

Viimein toukokuun alussa jokerifanit saivat iloisia uutisia, kun joukkueen pelaaminen ensi kauden Mestiksessä sinetöityi, kun sille myönnettiin tarvittava lisenssi. Koko ajan on kuitenkin ollut oletuksena, että Jokerit tähtää Suomen korkeimmalle sarjatasolle.

– Mennään askel kerrallaan. Katsotaan, kuinka asiat etenee. Mahdollinen Liiga-juttu vaatii tiettyjä asioita, tiettyjä asioita olosuhteista lähtien, jotka pitää olla kunnossa, Saarni pyörittelee.

– Siinä kohtaa kun mittarit täyttyy, niin voidaan sitä harkita. Meille iso asia oli saada sarjapaikka ja lisenssi. Ne on nyt saatu ja nyt lähdetään kohti uusia haasteita.

Kova panostus nuoriin

Yksi iso kysymys Jokerien ympärillä on halliasia. Ensi kaudella Jokerit pelaa Keravalla ja Helsingin jäähallissa, kun seuran kotiareena Helsingin Ilmalassa on edelleen venäläisomistuksessa, eikä siellä voi tällä hetkellä pelata.

– Odotellaan maltilla ja katsotaan mitä tapahtuu, Saarnin vastaus kysymykseen hallista kuuluu.

Juniorien kehitystyö on Saarnin mukaan iso osa Jokereiden strategiaa. Tavoitteet ovat Suomen kovimmat.

– Ollaan asetettu tavoite meidän jääkiekkostrategiaan, että kaudesta 25-26 lähtien edustusjoukkueesta puolet on pelaajia, jotka on pelannut Jokereiden junnuissa vuoden tai enemmän. Siihen tullaan satsaamaan todella paljon tulevaisuudessa, Saarni pamauttaa.

– Se on kunnianhimoinen tavoite, mutta Ruotsissa siihen on päästy ja miksei Suomessakin päästäisi.

Pohjois-Amerikan kautta

Saarni pelasi itse jääkiekkoa Tapparan junioreissa ja ylsi juniorivuosinaan maajoukkueeseen asti. Hän lähti parikymppisenä Pohjois-Amerikkaan hakemaan uusia kokemuksia uralleen ja teki siitä samalla leipätyön itselleen.

– Nuorena miehenä itse lähdin rapakon taakse. Siitä jäi kipinä siihen, että se on hyvä vaihtoehto sellaisille, jotka siitä on kiinnostunut. Oppii kieltä, näkee maailmaa ja tapaa ihmisiä, Saarni sanoo.

– Tuo urheilijoille suunnattu mahdollisuus Pohjois-Amerikassa on ollut meillä vuodesta 1997. Tosi hyvät osaajat tekemässä sitä.

Saarni on ollut mukana yrittämässä monenlaista. Hänet tunnetaan toistaiseksi parhaiten yksilövalmennusta jääkiekkoilijoille tarjoavan Viima Hockeyn luojana ja omistajana. 

– Viima oli asia jota oli pitkään mietitty, koska se näkemys siitä että jääkiekkovalmennus tulee enemmän olemaan sitä että yksilöt pitää ottaa enemmän huomioon.

Vastaisuudessa Saarni joutuu tasapainoilemaan eri yrityksissä olevien tehtäviensä parissa, sillä Jokerit vievät suuren osan miehen keskittymisestä.

– Lyön kaikki paukut tähän, Saarni päättää.

Katso Tulosruutu-juttu Mikko Saarnista pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat